Kategória: Aktuális.

Az interaktív alkalmazás még azt is kirajzolja, hogy az adott játékpercig egy-egy játékos merre mozgott a pályán, vagyis korántsem csak azok számára érdekes, akik valamiért nem tudnak televízión megnézni egy-egy mérkőzést. A lefújást követő perceken belül az Eb összes gólját animációs elemzés mutatja be, amely biztosítja, hogy a felhasználók több kameraállásból is értékelhessék a sorsdöntő pillanatokat. Az [origo] kiküldött tudósítói helyszíni jelentésekkel, interjúkkal, érdekességekkel jelentkeznek, s a portál fotógalériákkal és videókkal is beszámol mindarról, ami Ausztriában és Svájcban történik a versenyen.

Elindult az [origo] testvéroldalán, az iWiW közösségi portálon az ingyenes Eb-fogadójáték, és máris rendkívüli népszerűségre tett szert. Játékba eddig mintegy 180 ezer iWiW-felhasználó kapcsolódott be, s a megkötött fogadások száma máris megközelíti a 750 ezret.

A 2004-es foci Eb alatt átlagosan napi 45 000 látogató fordult meg az [origo] sportoldalain, a 2006-os futball vb-t pedig közel 80 000-en követték a portálon. Idén minden bizonnyal újabb látogatottsági csúcs születik, hiszen a kínálat még az eddiginél is gazdagabb.

„Európa-válogatott” elnevezéssel játékot indított az [origo], amelyben bárki kipróbálhatja, milyen szövetségi kapitány válna belőle. A bemelegítés már elkezdődött, sok ezer regisztrált versenyző mérheti majd össze erejét. A mérkőzések után az olvasók egy különleges, új alkalmazás segítségével osztályozhatják minden egyes pályára lépett játékos teljesítményét, s az [origo]-olvasók osztályozókönyve is folyamatosan megtekinthető lesz a szájton.
(BrandTrend)