Kategória: Aktuális.

A hazai televíziózásban egyedülálló kezdeményezést Kert Attila, a Magyar Televízió hírigazgatója hívta életre. „A nézőink körében és szakmailag is nagy sikert aratott a tavalyi Balatoni Nyár sorozat. Egyértelmű volt, hogy folytatjuk. A június eleji indulással idén ráadásul hosszabb időszakot fog át a műsor. Az a kétmillió utazó, aki a Balaton választja, az m1-en korrekt tájékoztatást kap” – mondta a hírigazgató.

A hét minden napján, az esti Híradó után jelentkező műsorban a helyszíni tudósítások, közlekedési hírek, szabadidős és kulturális ajánlók mellett az időjárásról, a vízminőségről is beszámolnak az MTV munkatársai. Az aktualitásokról, a pontos és első kézből származó információkról a Magyar Televízió kitelepült stábja és a tó körül cirkáló riporterei gondoskodnak, akik a pécsi, szegedi és miskolci körzeti stúdió munkatársaival közösen készítik a műsort.

Csorba_Viktoria_smGmoser_Zoltan_MTV_sm

A Balatoni Nyár stúdióját ezúttal Balatonaligán, a kikötő mellett alakítja ki a köztévé, ahonnan -kétheti váltásban – Csorba Viktória (31) és Gmoser Zoltán (30), a Híradó riporterei köszöntik a képernyő előtt ülőket.

A Balatoni Nyár előkészületei már hetek óta zajlanak, hogy a kezdésre, június 7-ére már összeszokott stáb várja az érdeklődőket. Csorba Viktória – aki hét évvel ezelőtt a nemzeti főadó miskolci stúdiójában kezdte tévés pályafutását – eddig főként rendkívüli helyzetekről, árvizekről, természeti katasztrófákról tudósította a Híradót. Gmoser Zoltán 2004 óta főállású riporter, szakterülete a környezetvédelem és a közlekedés, de bűnügyi tudósításokat is készített. A Híradóban és a Kékfényben is láthatták, hallhatták a nézők.

A tavalyi műsor népszerű volt: 2007 nyarán 116 helyszíni riportot, 174 programajánlót és 50 élő Híradó bejelentkezést közvetített az MTV a Balaton partjáról. Az ötperces magazint esténként közel hétszázezren kísérték figyelemmel.
(BrandTrend)