Kategória: Aktuális.

„Érdeklődéssel és tisztelettel figyeltem évről évre a Gyúrós Tibor Díj történéseit, mint a hazai informatika rangos eseményét. Úgy vélem, hogy az eddig díjazottak a hazai informatikai élet meghatározó egyéniségei. Nagy öröm számomra ez a díj, és megtiszteltetés hogy ehhez a körhöz tartozhatok. Köszönöm a díj alapítóinak, hogy létrehozták ezt a nagyszerű díjat. Büszke vagyok arra, hogy méltónak találtattam erre, s köszönöm a jelölőknek, a zsűrinek és mindazoknak, akik rám szavaztak, ezt a megtisztelő bizalmat. Számon tartottuk ezt a díjat, hiszen egyidősek vagyunk, mi is 1997-ben alapíttattunk, és remélem, nem csak ebben, hanem az ügy elkötelezettségében is hasonlítunk. A VirusBuster és én személy szerint is mindig arra törekedtünk, hogy a saját területünkön szakmailag, és emberileg is korrekten működjünk. Hiszem, hogy ebben az elismerésben ez is tükröződik. Köszönöm munkatársaimnak és családomnak a segítséget, hiszen nélkülük sohasem jutottam volna el idáig, és köszönöm mindenkinek a szakmában, hogy megértően segítették munkámat, és kérem, ezután se vonják meg tőlem ezt a segítséget, mert e nélkül nem megy.” – mondta Bozsó Julianna a díj átvételekor.

A VirusBuster Kft.-ről, melynek vezetője Bozsó Julianna, a 2008-as Év Informatikai Cégvezetője:

A VirusBuster termékcsalád fejlesztése még a 90-es években kezdődött egy előd cég keretein belül, aminek munkájában Bozsó Julianna már részt vett. 1997-ben egyik alapítója lett a VirusBuster Kft.-nek, ahol  profiltisztást végeztek, és már csak IT biztonságtechnikával, azon belül is vírusvédelmi szoftver fejlesztésével foglalkoztak. A piaci igényeknek megfelelően a termékeket folyamatosan fejlesztik, illetve már nem csak anti-vírus megoldások, hanem anti-spam megoldások is szerepelnek a palettán, emellett tűzfal terméket is értékesítenek. Az eltelt 11 évben a cég ügyvezetője mindvégig Bozsó Julianna volt.
 
Ezen idő alatt sikerült elérni, hogy a céget már nem csak a hazai közönség és a felhasználók ismerik, de a nemzetközi piacon is sikeresen szerepel. Árbevételük 55%-a exportból származik.
 
A cég alapfilozófiája, hogy ne csak termékfejlesztést és értékesítést végezzen ügyfelei részére, hanem teljes körű IT biztonságtechnikai megoldásokat kínáljon. Termékeik és szolgáltatásaik értékesítésénél a cég arra törekszik, hogy mindig megtalálja a legmegfelelőbb megoldást és konstrukciót ügyfelei számára.  Kiemelt figyelmet fordítanak a termékeikhez kapcsolódó tevékenységekre is, legyen szó akár rendszerfelmérésről, oktatásról, terméktámogatásról vagy tanácsadásról.
 
A VirusBuster Kft. évek óta a nemzetközi szakmai élet ismert résztvevője. Nemzetközi és hazai konferenciákon – többek között a Virus Bulletin, EICAR, AVAR eseményein sikeres előadóként vesz részt. Termékei 2000 óta folyamatosan és eredményesen szerepelnek független, nemzetközi anti-vírus intézetek (Virus Bulletin, ICSA Labs, West Coast Labs) tesztjein. A teszteken való részvétel, az ott elért eredmények, valamint konferenciákon tartott szakmai előadások, publikációk nagymértékben hozzájárultak mind hazai, mind pedig külföldi elismertségükhöz. Megbecsült tagjai a nemzetközi anti-vírus fórumoknak, szervezeteknek. Ezen szervezetekben való részvételük, valamint világszerte kialakított jó szakmai kapcsolataik biztosítják, hogy nem csupán a Magyarországon felbukkanó, hanem a külföldön megjelenő új vírusokra is azonnal reagáljanak.

Ami a VirusBuster Kft. fő erénye és eredménye, hogy hazai gyártóként 11 éve versenyben tudott maradni a külföldi, nagynevű márkák mellett.

A vállalkozás magyar tulajdonú, így kiemelt figyelmet szentel a hazai piac résztvevői igényeinek. Nagy hangsúlyt fektet az állami-, valamint az oktatási szféra igényeire és támogatására is. Hazai IT biztonsággal foglalkozó konferenciák állandó résztvevőiként előadásai, tudásanyaga hozzájárul az anti-vírus és IT biztonságtechnikai terület alaposabb megértéséhez, valamint ezek szükségességének és fontosságának elismertetéséhez.
 
Több mint tíz év alatt a VirusBuster Kft. egy ismeretlen kis cégből nemzetközileg jegyzett céggé fejlődött. Az elmúlt két évben a VirusBuster Kft. stabilitása megerősödött, dinamikusan fejlődött, ami a stabil háttér mellett a Kft. számára lehetővé teszi, hogy a jövőben is tovább fejlődjön. A 2007-es év mutatói ezt visszaigazolják és megerősítik. A cég vezetője szerint egy biztos alapokon nyugvó vállalkozást teremtettek, és ez a cég, és a munkatársainak hosszú távú biztonságának és fejlődésének záloga.
(BrandTrend)