Kategória: Aktuális.

A mindennapok terheinek csökkentése érdekében ki kell használni a 21. század technikai lehetőségeit, a párt ezért harcolta ki tavaly, hogy bankkártyával is lehessen fizetni az APEH hivatalokban.

Az Országgyűlés ellenszavazat nélkül fogadta el azt az MDF által kezdeményezett törvénymódosítást, melynek köszönhetően immáron minden állampolgárnak automatikusan felajánlják az ügyfélkapu kulcsot az okmányirodával való találkozáskor. Az intézkedés a jövőben rengeteg időt és energiát spórol meg az embereknek, hiszen gyorsabbá és egyszerűbbé teszi az ügyintézést.

A Magyar Demokrata Fórum szerint minden lehetséges eszközt meg kell ragadni az elektronikus ügyintézési rendszer megismertetése és elterjesztése érdekében, hiszen csakis így lehet az ügyfelek számára kényelmesebbé, a hivatal számára pedig hatékonyabbá és olcsóbbá tenni az ügyintézést. Az MDF vezető politikusai és Informatikai Kabinetjének tagjai – a törvénymódosítás elfogadása után – a mai napon kiváltják saját elektronikus ügyfélkapu kulcsukat.

Az MDF javaslata alapján készül az egyéni elektronikus adónaptár is, mely ugyancsak jelentős előrelépés lesz az elektronikus ügyintézés területén.
A Magyar Demokrata Fórum úgy látja: józanságra és szakmaiságra alapuló politikával ellenzékből is lehet olyan sikereket elérni, melyek megkönnyítik az állampolgárok mindennapjait.
(
www.pettkoandras.hu)