Kategória: Aktuális.

A GfK Hungária Piackutató Intézet SztárMonitor felmérésének áprilisi körkérdése összesen tíz külföldi és hazai labdarúgó ismertségét és kedveltségét vizsgálta a hazai felnőtt internetező közönség körében. Az eredményekből kiderült, hogy a legismertebb játékos egyértelműen a fiatal, portugál származású Christiano Ronaldo. Az idei év aranycipősét tízből heten ismerik, és ismertsége nagyjából hasonlóan alakul a férfiak és a hölgyek körében egyaránt. Az ismertségi ranglista második helyezettje Ronaldo honfitársa, az idén egy hazai ásványvíz reklámjában főszereplőként feltűnt Louis Figo, akit tíz válaszadóból mintegy hatan pontosan be tudtak azonosítani. Ismertségét tekintve a dobogó harmadik fokán – az első két helyezettől némiképp nagyobb lemaradással – a francia Thierry Henry áll: őt a válaszadók 45 százaléka ismeri.
A felmérés adatainak érdekessége, hogy a külföldön játszó magyar Dzsudzsák Balázst (41 százalék) és Huszti Szabolcsot (42 százalék) közel annyian ismerik, mint Henry-t és az angolok favoritját, Wayne Rooney-t (41 százalék). A francia támadó középpályást, az idén bajnok német csapat játékosát, Franck Ribéry-t a megkérdezett internetező közönség 23 százaléka, az ifjú spanyol Cesc Fabregast 22 százalék, a spanyol Andrés Iniestát 18 százalék, és az idén még csupán 17 éves, az EB-n szerepet nem kapott spanyol válogatott Bojan Krkict pedig 17 százalék ismeri.

A megkérdezés során vizsgált tíz labdarúgó játékos ismertségi ranglistája, 2008. április

gfk1

 

 

 

 

 

Forrás: GfK Hungária, SztárMonitor

A tíz vizsgált labdarúgó játékos kedveltségét vizsgálva már némiképp eltérő képet kapunk. A hazai felnőtt internetező közönség körében legnépszerűbbnek Louis Figo bizonyult – őt a válaszadók mintegy 16 százaléka nevezte meg kedvenceként. őt, kedveltségét tekintve, a jelenleg Spanyolországban játszó Thierry Henry (14 százalék) és az egyelőre még kevesek által ismert Cesc Fabregas (13 százalék) követi.
A játékosok kedveltsége – talán nem meglepő módon – eltér a feltehetően más szempontok szerint „osztályzó” férfiak és hölgyek körében. Az átlagosnál nagyobb kedveltségnek örvend mind az urak, mind pedig a nők körében Huszti Szabolcs és a még nagyon szűk körben ismert Bojan Krkic. Az erősebb nem abszolút kedvence Huszti, őt követi Figo, Fabregas, Dzsudzsák és C. Ronaldo. A hölgyek favoritja Figo, Huszti és szinte holtversenyben Ribéry, Fabregas, valamint Rooney.

A megkérdezés során vizsgált tíz játékos kedveltsége az összes internetező, a férfi és női internetező közönség körében, 2008. április

gfk2

 

 

 

 

 

 

Forrás: GfK Hungária, SztárMonitor

A felmérést a GfK Hungária Piackutató Intézet készítette.

(BrandTrend)