Kategória: Aktuális.

"Úgy tűnik, csak így lehet megfékezni azt, hogy a hozzá nem értő kormánypárti politikusok napról napra újabb, a józan észnek ellentmondó, az országra nézve káros ötletekkel álljanak elő. Az ilyen hajmeresztő kezdeményezésekre kiváló példa az internetadó és Schiffer János szocialista képviselő nyakkendőadója is, amely feltehetően még a behajtás költségeit sem fedezi, hiszen csupán 800 millió forintot bevétel várható belőle.

Az internetadó bevezetését kimondottan károsnak tartjuk az internet-felhasználásban igencsak az uniós sor vége felé kullogó Magyarországra nézve, a nyakkendőadó logikája alapján pedig gyakorlatilag mindenre ki lehetne vetni az újabb járulékot.

A Magyar Demokrata Fórum szerint a kormánypárti politikusok önmaguk további nevetségessé tétele, valamint a lakosság értelmetlen megadóztatása helyett inkább fizessék be egyhavi bérüket, minden egyes – nyakkendőadóhoz hasonló – értelmetlen javaslatuk után. Lássuk be: ezzel a rendelkezéssel igencsak nagy összeget és nem utolsó sorban tetemes időt lehetne megtakarítani. A nevetséges és ráadásul káros pótcselekvések helyett pedig a kormánynak ideje lenne végre érdemi munkába kezdeni."
(www.pettkoandras.hu)