Kategória: Aktuális.

Új lehetőség nyílt a véleményformáló internetezők számára, melynek segítségével a felhasználók változatos formában mondhatják el gondolataikat egy-egy témáról. A Hírek Média által indított, eddig tesztüzemmódban működő Monddmeg.hu négy fő lehetőséget biztosít mindazok számára, akik véleményüket nem rejtik a véka alá, vagy akik szeretnének első kézből értesülni egy-egy, a közvéleményt foglalkoztató témáról.

A Kritika célja, hogy a látogatók részletesen bírálhassanak egy-egy kérdést, vagy megtudják, mások hogyan vélekednek az adott témakörről. Küldetés megfogalmazásával a felhasználók missziókat indíthatnak egy közérdekű cél elérése érdekében, bevonva és mozgósítva a többi látogatót is. A Villámkérdések megválaszolásával az internetezők érdekes információkhoz juthatnak, míg a Fórum a hagyományos párbeszédet szolgálja. "Az egyes rovatok önmagukban is megállják a helyüket, ezek kombinálásával azonban egy olyan komplett szolgáltatás született, amellyel az internetezők több szempontból megközelítve vitathatják meg az őket érdeklő témákat, illetve megismerhetik mások véleményét" – jegyezte meg Trentin Tamás, a Hírek Média ügyvezetője.

Kedvezményes bérlet kismamáknak?

Az egyik legizgalmasabb szolgáltatásnak kétségkívül a Magyarországon egyedülálló Küldetés ígérkezik, ahol a regisztrált tagok saját szavaikkal megfogalmazva hívhatják fel a figyelmet egy-egy ügy fontosságára, valamint megpróbálhatják aktivizálni a többi látogatót. A tesztidőszak során többek között olyan jelentős társadalmi kérdések kerültek terítékre, mint a szociális támogatás közösségi munkához való kötése, vagy a homeopátiás szerek állami támogatása. Ugyancsak népszerűek a kisgyermekes szülőket érintő küldetések: többen kiálltak amellett, hogy a játszóterekről tiltsák ki a kutyasétáltatókat, vagy legyen kedvezményes bérlet kismamák számára. A Monddmeg.hu megalkotói azt tervezik, hogy a legnagyobb érdeklődést kiváltó küldetések számára médiamegjelenési lehetőséget biztosítanak.

Győzike és a vizitdíj kavarta fel leginkább az internetezőket

A Monddmeg.hu eddigi témafelvetései alapján az internetezőket a bulvártémák mellett leginkább a politikát és közéletet érintő kérdések foglalkoztatták. A tesztidőszak alatt ennek megfelelően a Fórum legnépszerűbb témája a széles körben vitatott vizitdíj volt, míg a legtöbb hozzászólást Győzike munkássága kapcsán fogalmazták meg az oldal látogatói. A Fórum Top5 témaköréi között helyet kapott még vegetarianizmus kérdése, az országos sztrájkhullám, valamint a szabadidő eltöltésének módjai, míg a Kritika rovatban a McDonald’s, a sorozatfüggőség problémája, valamint az NCIS című népszerű tévéműsor aktivizálta a legtöbb internetezőt. A politikai életre jellemző indulatokat jól mutatja, hogy a közéletet érintő kérdésekben születtek a leghevesebb bejegyzések, ezek a felvetések osztották meg leginkább a látogatókat.

"Felhasználóink eddig is számos fajsúlyos témát vetettek fel az oldalon, és bízunk benne, hogy továbbra is sok érdekes gondolat kerül elő. A nagy aktivitást kiváltó kérdéseket mi magunk is szeretnénk felkarolni, médiatulajdonosként ráadásul megvannak az eszközeink és a lehetőségünk arra, hogy ezeket szélesebb körben népszerűsítsük"- emelte ki a szakember.
(BrandTrend)