Kategória: Aktuális.

Történelmi pillanat volt 2005. július 24-e a hazai sport-televíziózásban: Az MTV nézői egyenes adásban láthatták, ahogy a legendás Donington Parkban rajtol a gyorsasági-motoros világbajnokság 125 cm3-es kategóriájában élen álló Talmácsi Gábor. Ez volt az első alkalom, hogy hazai televízió élőben közvetítette egy magyar motorversenyző világbajnoki futamát. Két és fél év múlva újabb történelmi pillanatnak volt szemtanúja több mint másfél millió néző az m1-en, amikor 2007. november 4-én Talmácsi világbajnok lett.

"Büszkék vagyunk Talmácsi Gábor sikerére, örülök, hogy tehetségét felismerve 2005-ben elsőként szegődtünk mellé, és közvetítettük futamait" – fogalmaz Rudi Zoltán, a Magyar Televízió elnöke. "Az idei év nagy eseményei, a labdarúgó BL, a Budapesti öttusa vb, a foci Eb, a pekingi Olimpia mellett folyamatosan, 17 hétvégén itt lesz velünk a világbajnok Talmácsi Gábor, akiben bízunk, akinek szurkolunk, és aki akkor is az MTV csapat tagja marad, ha esetleg nem sikerül megvédenie címét" – tette hozzá az elnök.

TALMA_dr._Rudi_Zolt_n

A 2008-as idényben a gyorsasági motoros világbajnokság 18 versenyhétvégéjének már valamennyi futamát egyenes adásban kísérhetik figyelemmel az MTV nézői. Világbajnokunk szereplése mellett, magyar szempontból külön súlyt ad a sorozatnak, hogy a negyedliteres géposztályban a magyar Team Tóth, Tóth Imrével valamint a spanyolok egyik kiemelkedő tehetségű versenyzőjével Hector Barberával – korábban az olasz világbajnok Roberto Locatellivel – harcol, harcolt a dobogós helyezésekért. "Nem csak azért tartjuk fontosnak minden kategória élő közvetítését, mert ezek a versenyek is kiváló szórakozást nyújtanak, hanem azért is, mert a 250 cm3-es géposztálynak is van magyar résztvevője, Tóth Imre személyében" – mondta Schulek Csaba sport főszerkesztő. A TeleSportot 2004 óta irányító vezető hozzátette: "persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy szerződése szerint egy év múlva Talmácsi is feljebb lép egy kategóriával – vagyis érdemes a nézőkkel már most megismertetni a jövendőbeli ellenfeleket."
A 2007-es szezon utolsó 125 cm3-es versenyét több mint másfél millióan nézték az M1-en. Az MTV bízik abban, hogy Talmácsi Gábor és Tóth Imre a március 9-ei első versenyét, amelyet Katarban – először a világbajnokság történetében éjszaka és villanyfényben – rendeznek, hasonló számban kísérik majd figyelemmel a nézők az MTV közvetítésén keresztül.
(BrandTrend)