Kategória: Aktuális.

A hírre a Microsoft papírjai gyengültek a Yahoo részvényei viszont erősödésbe kezdtek. Az ajánlat 62 százalékkal nagyobb, mint a Yahoo jelenlegi részvényárfolyama, derül ki a Microsoft sajtóközleményéből. Steve Ballmer, a Microsoft vezére elmondta, hogy vállalata tiszteli a Yahoo eredményeit, és úgy gondolja, hogy együtt jobb szolgáltatás tudnak nyújtani a fogyasztóknak, a kiadóknak és a hirdetőknek az online piacon. A hírek szerint a felvásárlás előtt alig egy nappal tudtatta Ballmer egy levélben a Microsoft tervét a Yahoo-val. Az üzenetből kiderül, hogy a két vállalat már 2006 óta tárgyal az összeolvadásról, valamit hogy a cél a közös ellenség legyőzése: "Ma egyetlen vállalat uralja a piacot, de a Microsoft és a Yahoo együtt képes lesz alternatívát nyújtani", utalt Ballmer a Google-re.
Az online hirdetési piac elképesztő ütemben nő, a 2007-es 40 milliárd dollárról szakértők szerint 2010-re 80 milliárd dollárra nő a szektor bevétele. A kiélezett verseny arra kényszeríti a szereplőket, hogy növeljék a hatékonyságukat és csökkentsék a kiadásokat, márpedig a Microsoft és a Yahoo összeolvadása mindkét területen komoly eredményeket hozhat, amire szükség is lenne: bár mindkét cég erős, külön-külön egyikük sem tudja tartani a lépést a Google-al.

A Yahoo vezetősége a felvásárlási ajánlatára válaszul közleményt adott ki. Mérlegelik az ajánlatot a saját hosszú távú stratégiájuk tükrében döntenek.
(BrandTrend, www.index.hu)