Kategória: Aktuális.

Rudi Zoltán a dokumentumban részletesen ismerteti a megújuló Magyar Televízió jövőképét, és a célok megvalósításához vezető utat.
A kuratóriumi elnökség által meghatározott szempontoknak megfelelően a pályázatban szerepelnek a következő elnöki ciklusban elvégzendő műsorpolitikai, szervezeti és gazdálkodási teendők, valamint a technológiai és infrastrukturális fejlesztések. A pályázat arra is válaszol, hogyan lehet meghatározó közszolgálati műsorszolgáltató a Magyar Televízió a digitális átállás után.
 
Rudi Zoltán tavaly november 20-án jelentette be, hogy aznap megvásárolta a részletes pályázati kiírást, és a közszolgálati televíziózás, a teljesítmény, a verseny elkötelezettjeként részt vesz a megmérettetésen. Az alig két héttel később az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége, tehát a világ legnagyobb televíziós szervezete igazgatósági tagjának választott Rudi Zoltán akkor úgy fogalmazott, hogy összetett szakmai feladatnak, újságírói, médiamenedzseri és vállalatvezetői kihívásnak tartja az Magyar Televízió vezetését.

Rudi Zoltán 2004. március 5-étől tölti be az MTV elnöki posztját. Immár 16 éve dolgozik a nemzeti közszolgálati televízióban. Pályáját szerkesztő-riporterként és műsorvezetőként kezdte, majd a szakmai ranglétrán fokozatosan előrelépve lett egyebek között a Belpolitikai Stúdió vezetője, a Híradó főszerkesztője, hírigazgató és programigazgató. A rendszerváltozás óta ő lesz az első olyan elnöke a Magyar Televíziónak, aki kitölti 4 éves teljes mandátumát.
(BrandTrend)