Kategória: Aktuális.

Roma Khanna, az NBC Universal Global Networks & Digital Initiatives elnöke így kommentálta az eseményeket: "A Movies 24 csatorna elindítása ezekben az országokban igen jelentős lépés számunkra, főként, hogy közvetlenül ez előtt indítottuk el a SCI FI és a Universal Channels csatornákat Lengyelországban. Hatalmas lehetőség az NBC Universal Global Networks számára, hogy tovább terjeszkedhet csatornáival a világon, ami szerves részét képezi globális stratégiánknak."

A Movies 24 az első csatorna, mely teljes egészében a minőségi televíziós filmekre koncentrál. Angliában már hatalmas sikernek számít, ahol sikerült rögzíteni pozícióját a második legnézettebb filmcsatornaként a digitális kábeles háztartásokban.
Európa szerte most már 15 millió ember férhet hozzá az egyedülálló műfajkínálattal jelentkező Movies 24 csatornához, mely romantikus filmekkel, thrillerrel, krimivel, életrajzi művekkel, vígjátékkal és – néhány területen – könnyed erotikus tartalommal várja a nézőket. 
Colin McLeod, az NBC Universal Global Networks Kelet-Közép Európáért feleős kereskedelmi igazgatója így nyilatkozott: "A Movies 24 a televíziós filmek csatornája, mellyel a nézők könnyen azonosulhatnak a különböző témák kezelésének közvetlensége miatt. A 24 órában látható csatorna izgalmat, szenvedélyt, boldogságot, konfliktusokat és sikereket  kínál nézői számára – úgyhogy biztosan mindenki megtalálja a számára megfelelő műsort, és ahogy angliai tapasztalaink mutatják, a nézők valóban kötődnek a csatornához."

A filmek a világ legismertebb stúdióiból származnak, és legtöbbjükben híres hollywoodi színészek láthatók, ezen felül minden hónapot valamilyen témának szentelnek. A január a "Femme Fatale2 téma jegyében zajlik majd.

Az Egyesült Királyság területén a Movies 24 és a Movies 24 csatornák a Sky channel 329/330 és a Virgin channel 424/425 platformokon keresztül foghatók.  
        
Az NBC Universal Global Networksről
Az NBC Universal Global Networks az NBC Universal tagja, mely a világ egyik vezető média- és szórakoztatóipari vállalata, mely szórakoztató, hír- és információs műsorok készítésével, fejlesztésével és marketing tevékenységeivel foglalkozik globális szinten. Tulajdonosa és működtetője a SCI FI, a 13th Street, a Studio Universal, a Universal Channel és a Das Vierte szórakoztató csatornáknak az Egyesült Államokon kívül. Azáltal, hogy az NBC Universal 2007. októberében felvásárolta a Sparrowhawk Mediát, az NBC Universal Global Networks csatornaportfoliójába kerültek a nemzetközi (azaz nem amerikai) Hallmark Channel verziók, a Movies 24, a Diva TV valamint a Sparrowhawk érdekeltsége a KidsCo joint venture csatornában.  Összességükben ezek a csatornák több mint 130 millió háztartásba jutnak el Európában, a Közel-Keleten, Afrikában, Ausztráliában, Latin Amerikában és Ázsiában.  Az NBC Universal 80 százalékban a General Electric és 20százalékban a Vivendi tulajdona.
(BrandTrend)