Kategória: Aktuális.

ő lesz az Ericsson Group Management Team első olyan tagja, akinek Svédországon kívül lesz a székhelye.
"Ezzel egy régi álmom válik valóra" – nyilatkozta Nordberg a lehetőségről, hogy a Szilícium-völgyben dolgozhat majd az IP-hálózatok területén. "Már nagyon várom, hogy az IP-hálózatkezelés innovációs központjában lehessek. A Redback és az Entrisphere kritikus fontosságúak az Ericsson részére ahhoz, hogy tovább bővítsük pozíciónkat a távközlési piac hosszú távú technológiai vezetőjeként. Nagyon lenyűgözőnek találom a két vállalat technológiáját és minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy elérjem, hogy az a két vállalt az Ericsson többi részével egyetemben vezető pozícióba kerüljön a következő generációs IP-hálózatok terén."

"Az egyik fontos feladat annak biztosítása, hogy a Redback és az Entrisphere összhangban működjön az Ericsson többi részével" – mondja Nordberg. "Sikerünk és a üzleti egység piaci versenyképessége szempontjából létfontosságú, hogy a kaliforniai termékcsapataink olyan termékeket szállítsanak, amelyek minden tekintetben az első helyen állnak."

Nordberg, mielőtt csatlakozott volna az Ericssonhoz, tíz évet töltött el az Egyesült Államok IT-iparában; valamint dolgozott üzleti egység rendszerek vezetőjeként is. "Az egyesült államokbeli termékportfoliókkal folytatott munka kicsit olyan érzés, mintha hazatérnék" – mondja Nordberg.
Nordberg biztos benne, hogy az értékesítési és marketing szervezet továbbra is sikeres lesz, függetlenül attól, hogy ő egy új szerepkörbe kerül. "Senki sem pótolhatatlan, és az elmúlt évek során az értékesítési és marketing műveletek lendületessé váltak, kialakult egy összeszokott csapat" – fejti ki Nordberg.
Nordberg hangsúlyozza, hogy ugyanakkor van még egy nagyon fontos feladata: befejezni az idei év negyedik negyedévét az értékesítés és marketing funkció vezetőjeként.
Nordberg az Ericsson vezető alelnöki pozícióját továbbra is megtartja. Az értékesítés és marketing funkció új vezetője pedig megfelelő időben kinevezésre kerül majd.
Az Ericsson folyamatos technológiai vezető szerepe révén formálja a mobil és a széles sávú internetes kommunikáció jövőjét. Több mint 140 országban kínál innovatív megoldásokat, ezáltal segítve a világ leghatékonyabb kommunikációs vállalatainak létrejöttét.
(BrandTrend)