Kategória: Aktuális.

"A szélessávú mobilszolgáltatások világszerte egyre népszerűbbé válnak, hiszen az egyéni és üzleti ügyfelek egyaránt kezdik megtapasztalni a bármikor elérhető nagysebességű kapcsolat által biztosított előnyöket" – nyilatkozta Kaisu Karvala, a GSM Europe elnöke. "Világszerte 87 ország 210 szolgáltatója vezette be a HSDPA-t, ebből 64 ország 128 hálózata áll a kereskedelmi jellegű felhasználás szolgálatában. Magyarország az Európai Unió új tagállamaival együtt vezető pozícióban van a vezeték nélküli technológia terén, s ennek köszönhetően a mobilinternet a teljes lakosság számára elérhető" – tette hozzá Kaisu Karvala.

Ove Fredheim kiemelte, hogy Magyarország és a kelet-európai térség általában Nyugat-Európa előtt jár a mobiltechnológia számos területén. "A kiváló mobil szélessáv lefedettségnek köszönhetően a mobiltelefonok hatása számottevő az internetellátottság növekedésében." A mobil szélessáv terén piacvezető Pannon kínálja a legnagyobb együttes EDGE és 3G/HSDPA lefedettséget Magyarországon, szinte az ország egész területén. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a Pannon tovább folytatja 3G/HSDPA hálózatának bővítését, összhangban az ügyfelek igényeivel. Így például nemrégiben indították el 7,2 Mbit/s sebességű HSDPA-szolgáltatásukat Budapest szívében. "A Pannon elkötelezettsége töretlen a szélessávú mobilhálózat fejlesztése iránt" – hangsúlyozta Ove Fredheim. Ennek az elkötelezettségnek a jegyében a Pannon 2008 folyamán mintegy 20 milliárd forintot szán a mobil szélessávval kapcsolatos fejlesztésekre.

A GSM Europe szervezetről
A GSM Europe a GSM Association európai szolgáltatóinak érdekképviseleti szerve. 167 tagja 600 millió előfizető számára biztosít mobiltelefon-szolgáltatást Európa 50 országában. A GSM Association (GSMA) a világ 217 országának több mint 700 mobiltelefon-szolgáltatóját tömörítő érdekképviseleti szervezete. Emellett több mint 180 kiemelt partner, gyártók és beszállítók támogatják a GSMA kezdeményezéseit.
(BrandTrend)