Kategória: Aktuális.

A Magyar Televízió az utóbbi három és fél évben konszolidált gazdálkodásával alapozta meg, hogy új központi telephelyén Európa egyik legkorszerűbb televíziójaként működjön.
"A köztelevízió új pályára állt, 2005 óta nyereségesen és hatékonyan gazdálkodik, van jövőképünk, és van fedezetünk is a fejlesztésre" – mondta Rudi Zoltán elnök, aki hozzátette: "ezzel lehetővé válik az MTV elmúlt fél évszázados történetének legnagyobb technológiai beruházása." Szavait Nagy Attila gazdasági igazgató azzal egészítette ki, hogy "a stabil gazdasági háttér miatt az MTV saját forrásaiból tudja finanszírozni a beruházást".
A döntés jelentőségét érzékeltetve Rudi Zoltán elmondta azt is: "itthon az MTV lesz az első olyan országos televízió, amely HD technikával készíti műsorait, és ezzel felkészül a 2012-es országos digitális átállásra." Hozzáfűzte, hogy "a Magyar Televízió küldetése a nézők szolgálata, és ők nem csupán új technológiát, hanem új közszolgálati tartalmat is kapnak majd az MTV-től".
Medveczky Balázs digitális igazgató megerősítette: "újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Televízió, amely a beruházással csúcstechnológiát vásárol". Szerinte is óriási lehetőség és kihívás a fejlesztés, amely módot ad a tartalmi megújulásra is.
Az MTV a magyar Közbeszerzési Értesítőben és az Európai Unió hivatalos lapjában hozza nyilvánosságra a közbeszerzési eljárásra vonatkozó információkat – közölte Gombási Izabella jogi vezető.

Az európai uniós közbeszerzésekről bővebb tájékoztatást ad a Tenders Electronic Daily című lap, amely a www.ted.europa.eu címen is elérhető.
(BrandTrend)