Kategória: Aktuális.

"A kormányzatnak a koncessziós szerződésben megfogalmazott, országos szélessávú hálózat kiépítésének igénye jól igazolja a Pannon eddigi szélessávú hálózatfejlesztési stratégiáját. A Pannon a jelenleg meglevő, az ország 95 százalékát lefedő, internetezésre, böngészésre és levelezésre alkalmas szélessávú hálózata már eddig is elérhetővé tette az internetet az ország szinte teljes egészének, lehetővé téve ezzel a hátrányos helyzetben levő területek gazdasági felzárkózását a távmunka és távoktatás lehetőségének megteremtésével. A jelenleg meglevő EDGE-lefedettség jó alapot teremt a Pannonnak a szélessávú hálózat továbbfejlesztésére" – nyilatkozta Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója.

A Pannon nagy lépésnek értékeli a koncessziós szerződés meghosszabbítást, hiszen ezzel egy olyan jövőkép rajzolódik ki Magyarországon, ahol az infokommunikációs infrastruktúra fejlesztése a gazdasági fejlődés egyik motorja lehet.

"A dinamikusan fejlődő mobil szélessáv-hálózat hasonló felhasználói szokásváltozást eredményezhet, mint amit megfigyelhettünk a telefonálási szokások megváltozása tekintetében: mára gyakorlatilag mindenkinek van mobil telefonkészüléke, míg a vonalas telefon terjedése megállt. A húsz milliárd forint értékű hálózatfejlesztésnek és az országos lefedettségnek köszönhetően pár éven belül a mobil internet komoly alternatíváját jelentheti a vezetékes internetnek" – tette hozzá a vezérigazgató.

A 900 MHz frekvenciára 1993-ban, a Pannon megalapításakor kötött a mobilszolgáltató tizenöt évre koncessziós szerződést, melynek része volt a hét és fél éves meghosszabbítási lehetőség.
(BrandTrend)