Kategória: Aktuális.

A köztelevízió úgy döntött, a magyar versenyzőt nemzeti döntőn választja ki szakmai zsűri és a nézők segítségével. A több mint ötvenéves zenei versenynek olyan előadók köszönhetik nemzetközi karrierjüket, mint az ABBA vagy Celine Dion.

Bárki jelentkezhet ugyanis, aki a szigorú nemzetközi szabályoknak megfelel. A Magyar Televízió december 20-ig várja tehetséges magyar előadók pályázatát. Jól ismert feltétel, hogy a dal nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba, illetve nem adhatták elő nyilvánosan 2007. október 1-je előtt. Több megkötés vonatkozik az előadóra és magára a produkcióra is, például csak 16 évnél idősebbek énekelhetnek az európai színpadon, és egyszerre legfeljebb hatan vehetnek részt az előadásban.

A pályaműnek tartalmaznia kell az angolul és magyarul előadott dalt CD lemezen, ha van, a videóklipet, a dalszöveget és a kottát, illetve az előadók fotóját és szakmai bemutatkozását. A részletes pályázati felhívás a Magyar Televízió honlapján, a www.mtv.hu címen érhető el.

A beérkezett pályaművek közül szakmai zsűri választja ki az év elején élőben közvetített budapesti nemzeti döntő résztvevőit. A döntős dalok előadói közül a nézők telefonos szavazatai és a zsűri véleménye alapján kerül ki a győztes, aki májusban egész Európa előtt képviselheti Magyarországot.
(BrandTrend)