Kategória: Aktuális.

A stockholmi metró peronjain 26 db óriásplakát, továbbá a malmői, valamint koppenhágai belvárosi autóbuszvonalakon 120 "oldalplakát" csábítja a skandinávokat Magyarországra, a téli Budapest felfedezésére. A kultúra, karácsonyi vásár, valamint az egészségturizmus a három fő témája a plakátoknak, amelyeken elhelyezésre került a Budapest Winter Invasion, illetve az MT Zrt. dán és svéd honlapjának elérhetősége is.

A Magyar Turizmus Zrt. észak-európai kampányának hatékonyságát növeli az Aftonbladet – a legnagyobb példányszámú svéd napilap – november 6-i számában és internetes portálján megjelent cikke. Az utazási rovatban "Karácsonyi vásárok" címmel 6 európai nagyvárost mutatott be a cikk. Tallinn, Lübeck, Koppenhága, Róma és Bécs mellett Budapest karácsonyi forgatagát is olvasói figyelmébe ajánlotta az újságíró.
A Travelocity konszern svéd internetes utazásszervezője, a
www.resfeber.se is Magyarország felkeresését ajánlja a svédeknek: a Magyar Turizmus Zrt.-vel együttműködve, a Budapesti Turisztikai Hivatal fotóanyagának és honlapjának információit is felhasználva speciális budapesti utazási csomagot állított össze a Budapest Winter Invasion kedvezményeire alapozva. Az utazásszervező honlapján már foglalható a budapesti út.
A svéd és dán turisták évente mintegy 400 000 vendégéjszakát töltenek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken.
(BrandTrend