Kategória: Aktuális.

"A magyar gazdaság egyik alappillérét a vállalkozók alkotják. Azzal, hogy az Ernst & Young létrehozta "Az év üzletembere" díjat, reflektorfénybe helyezi, elismeri és megbecsüli azokat a vállalkozókat, akik kimagasló üzleti sikereik mellett valódi vezetői értékeket képviselnek." – mondja Havas István, az Ernst & Young vezérigazgatója.

A fődíj mellett idén is három különdíj kerül elbírálásra, "Jövő ígérete", "Merész újító" és a "Példakép", amelyekre pályázni akár jelöléssel, akár jelentkezéssel lehet. Hasonlóan az előző évekhez, idén is mindenki számára fenn áll a lehetőség a megmérettetésre az alábbi szempontok alapján:
1. A jelölt által képviselt cég Magyarországon bejegyzett és legalább két éve működik.
2. A jelölt alapítója és/vagy legalább két éve említésre méltó tulajdoni hányaddal rendelkező tulajdonos-vezetője a cégnek.
3. Tulajdoni hányada révén a jelölt jelentős személyes, gazdasági-vállalkozói kockázatot visel.
4. A vállalkozás kimagasló teljesítménye a jelölt személyéhez köthető.
5. Nem tagja az Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" ("Az év üzletembere") díj Független Bíráló Bizottságának.
6. Nem támogatója az Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" ("Az év üzletembere") díjnak.
7. Nem tartozik az Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" ("Az év üzletembere") díj támogatóinak érdekeltségi körébe.
 
Az Ernst & Young a beérkezett anyagok elbírálásának jogát idén is az évente megújuló Független Bíráló Bizottság kezébe adja, amelyet a magyar tudományos, illetve üzleti élet kiválóságai alkotnak. A testület elnöke ebben az évben Bojár Gábor, a Graphisoft SE elnöke, az Ernst & Young "Az év üzletembere" díj 2006-os fődíjazottja.
A bizottság további kiemelkedő tagjai között van, Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, Dr. Burai-Kovács János, a Burai-Kovács és Partnerei Ügyvédi Iroda partnere, Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, Andrew G. Vajna producer, illetve Wolf László, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese.

A jelölőlapot az Ernst & Young Üzletfejlesztés és Marketing osztályán lehet igényelni, vagy letölthető formátumban a www.azevuzletembere.hu oldalon megtalálható. A pályázatok beérkezésének határideje 2007. november 30.

Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" díjról
Az Ernst & Young 1986-ban, Amerikában indította útjára az "Entrepreneur Of The Year®" (EOY) programot, az egyetlen nemzetközi, védjegyoltalommal ellátott üzleti díjat, amely az elismeréshez vezető erőfeszítésekről, kitartásról, hitről, valamint a kimagasló teljesítményt felmutató üzletemberekről szól. 2003 óta Magyarországon is a kiemelkedő presztízsű kitüntetést minden évben olyan vezetőknek ítélik oda, akik sikeres üzleti eredményeik mellett kitűnnek egyedi és újító megoldásaikkal, valamint megbízható, kiegyensúlyozott vezetői vállalkozásaiknak. Mára hat kontinens 39 országának több mint 100 városában kerül az EOY program megrendezésre. További információk:
www.azevuzletembere.hu
(BrandTrend)