Kategória: Aktuális.

Az Irigy Hónaljmirigy zenekart szinte kivétel nélkül minden internet-hozzáféréssel rendelkező válaszadó ismeri, és e célcsoport háromnegyede nagyon pozitívan is vélekedik a zenészekről. Koltai Róbert, valamint Gálvölgyi János szintén előkelő helyet foglal el az internetezők kedveltségi toplistáján: őket a megkérdezettek harmada elsőszámú kedvencének tartja. A televízió képernyőjén rendszeresen feltűnő zenészek és színészek között helyet kapnak azonban olyan közéleti szereplők is, mint a magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes, Kepes András vagy a filmjeivel az idei nyáron újra képernyőre kerülő Bujtor Isván.

A 2007-es nyár felfedezettjei
A 2007-es nyár legnagyobb felfedezettjeit vizsgálva érdemes kiemelni a rádiós és televíziós műsorvezető Mák Kata Virágot, aki bár jelenleg még alacsony ismertséggel rendelkezik az internetezők körében, az őt ismerők nagyon pozitívan vélekednek róla, így feltételezhető, hogy ismertsége növekedésével pályája is felfelé ível majd. A műsorvezető mellett az énekesnő Palya Bea, a színésznő Hámori Gabriella, a köztévé meteorológusa Reisz András, vagy a szép teniszeredményeket produkáló Szávay Ágnes is bár hasonlóképpen kevéssé ismert, annál kedveltebb a vizsgált célcsoportban.
Az olyan hosszú ideje a televízió képernyőjén szereplő, közkedvelt hírességeket, mint Vágó István, Fábry Sándor vagy Gundel Takács Gábor szinte mindenki ismeri az internetezők körében, ugyanakkor szinte egyhangú elismerésnek és kedveltségnek örvendenek.

Különböző generációk nyári kedvencei
Az egyes közéleti szereplők ismertsége és kedveltsége korosztályonként eltér, hiszen az életkori sajátosságoknak köszönhetően természetesen más-más sztárok a legkedveltebbek a 15-19 évesek, illetve az 50 évnél idősebbek körében.
2007 nyarán a tizenévesek körében Koltai Róbert, Gesztesi Károly, valamint Fábry Sándor bizonyultak a legnépszerűbbnek; őket feltételezhetően televíziós szerepléseik, illetve filmszerepeik teszik ismertté és kedveltté e korcsoport tagjai számára. A 2007 nyarán a televízióban és rádióban feltűnt Mák Kata Virág szintén nagyon kedvelt, ám igen kevéssé ismert még a tizenévesek körében is.
Az ötödik x-en túli korosztály televíziózási és tájékozódási szokásai természetesen jelentősen eltérnek a legfiatalabbakétól, így nem meglepő, hogy e korosztály körében az úszó Kovács Ági, valamint a televízióból és színpadról egyaránt ismert Bajor Imre és Gálvölgyi János örvend a legnagyobb népszerűségnek. Az sem megkérdőjelezhető, hogy az ötvenesek körében szinte egyáltalán nem ismertek az olyan fiatal televíziós műsorvezetők, mint például Avar Vanda, vagy Sekoulopoulu Phaedra.

A felmérésről
A GfK Hungária Piackutató Intézet a hazai Internet-ellátottság gyors ütemű növekedését szem előtt tartva 2005-től kezdődően kiemelkedő figyelmet fordít az interneten keresztül folytatott kutatások bevezetésére, népszerűsítésére. A GfK Sztár Monitor kutatás keretében a Piackutató Intézet havonta 400, tizennégy évnél idősebb, internet-hozzáféréssel rendelkező megkérdezett véleményét gyűjti össze 80 hazai, illetve külföldi sztár ismertségére, kedveltségére vonatkozóan, minden esetben az adott híresség fényképének, illetve nevének feltüntetése mellett. Az adatfelvétel az interneten keresztül zajlik, 2006. májusa óta folyamatosan, havi rendszerességgel.
A felmérést a GfK Hungária Piackutató Intézet végezte.
(BrandTrend)