Kategória: Aktuális.

A korábbi évekkel ellentétben idén hat helyszínről – a Lánchíd, a Citadella, az Erzsébet híd két helyszíne mellett a Margit híd és a Lánchíd, illetve a Szabadság híd és a Petőfi híd közötti két uszályról – lövik majd fel a rakétákat, ezeket közvetíti a TV2 a hagyományos televízió mellett mobil TV-n keresztül is a távollévőknek.

A mobiltelevíziós közvetítés azonban a helyszínen tartózkodók élményét is fokozhatja: mivel a tűzijáték zenéjét is magában foglalja, aki a 20, egyenként 100 decibeles hangtoronytól távolabb állva nem hallja tisztán az aláfestést, az a wap.tv2.hu-ra klikkelve javíthat az összhatáson.

A tűzijáték lesz az első olyan műsor, amelyet mindhárom mobilszolgáltató előfizetői élőben követhetnek figyelemmel az arra alkalmas készülékeikkel.
„A TV2 alkalmazkodva a digitalizáció fejlődésének üteméhez különös figyelmet fordít arra, hogy az általa gyártott és sugárzott minőségi műsorok ne csak a televízió képernyőjén legyenek elérhetőek, hanem azokat a nézők bárhol és bármikor megnézhessék a csatorna internetes illet wap oldalán. Külön öröm számomra, hogy azt követően, hogy 2005-ben a kereskedelmi csatornák közül elsőként a TV2 Megasztár c. műsorának döntőjét lehetett élőben figyelemmel kísérni 3G technológia segítségével, 2007-ben Magyarországon ismét úttörő szerepet vállalva részesei lehetünk annak, hogy immár mindhárom mobilszolgáltató ügyfelei számára élőben váljon elérhetővé a nemzeti ünnep kapcsán sugárzott televízióműsor.” – nyilatkozta Fülöp Tamás, a TV2 üzletfejlesztési és digitális média igazgatója.

Liptay Gabriella, a T-Mobile kommunikációs igazgatója kifejtette, hogy a T-Mobile ügyfelei „egy arra alkalmas mobiltelefonnal a jelenleg is díjmentes élő televíziós adásokhoz hasonlóan ingyenesen nézhetik majd a tűzijáték közvetítését. Az élő televíziós közvetítést 2003-ban Magyarországon elsőként bevezető T-Mobile és a TV2 jó partnerségének köszönhetően a szolgáltató ügyfelei már eddig is számos, a TV2-n sugárzott műsort  – pl. Megasztár döntők, Sztárok a jégen döntő – követhettek mobiljukon.”

Dr. Majorosi Emese, a Pannon sajtó- és információs igazgatója rámutatott, hogy  "a Pannon minden ügyfele ingyen nézheti a wapon a budapesti tűzijátékot, adatforgalmi díjat és percdíjat sem kell fizetni az augusztus 20-i esti programért. A Pannon hazánkban elsőként tette elérhetővé a televíziós adásokat a mobilon, 2002-ben a TV2-vel együttműködésben a Tények és Napló műsora volt Magyarország első GSM televíziós adása. Az azóta eltelt évek technikai fejlődésének köszönhetően ügyfeleink gyorsan és kényelmesen élvezhetik a televíziós adásokat, így a mostani tűzijátékot is."

„A Vodafone és a TV2 együttműködésének köszönhetően a ügyfeleink az augusztus 20-i tűzijátékot 3G képes, megfelelő wap beállítású mobiltelefonon keresztül élőben követhetik díjtalanul, mindössze a mindenkor érvényes adatforgalmi díjat kell megfizetni.A mobilos közvetítés több útvonalon is elérhető lesz, nemcsak a TV2 wap portálján, hanem saját mobilportálunkon is, a Vodafone live!-on, – mely Magyarország legszéleskörűbb tartalomkínálatával rendelkezik, több tízezer felhasználóval – a Mobil TV rovatban is. A szélessávú (3G/HSDPA) adatszolgáltatások területét a jövőben is kiemelten fontosan kívánjuk kezelni”– tette hozzá Nigel Thorpe,a Vodafone Vállalalati Kapcsolatok Igazgatója.
(BrandTrend)