Kategória: Aktuális.

A most lezárult negyedév teljes forgalma 5,41 milliárd USD volt, mely szintén jelentős növekedést mutat az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 4,37 milliárd USD forgalomhoz képest; a bruttó árrés pedig 36,9 %-ra növekedett, az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 30,3 %-ról. A nemzetközi piacokon történő értékesítések a teljes forgalom 40 %-át tették ki.

Az Apple a negyedévben 1.764.000 Mac számítógépet és 9.815.000 iPod készüléket értékesített, mely a számítógépek területén 33 %-os, az MP3-lejátszók területén 21 %-os növekedést jelent az előző pénzügyi év azonos időszakához viszonyítva.

"Izgatottan jelentjük be az Apple történetének eddigi legsikeresebb harmadik pénzügyi negyedévét mindamellett, hogy ebben a negyedévben a Mac eladások is rekordot döntöttek" – mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. Az "iPhone " melyből reményeink szerint a következő teljes pénzügyi negyedév végéig sikerül eladni az egy milliomodik készüléket – sikeres starton van túl,  termékskálánk pedig változatlanul nagyon erős."
"Nagy örömmel tölt el, hogy nagyon erős pénzügyi negyedévről számolhatunk be" – mondta Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója. "A 2007-es pénzügyi év negyedik negyedére előre tekintve 5,7 milliárd USD körüli forgalom mellett részvényenként 65 cent nyereségre számítunk."
(BrandTrend)