Kategória: Aktuális.

2007-ben összesen 108 849-en jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, tíz százalékuk (10 750) elektronikusan. Februárban a jelentkezési lapokhoz kapcsolva 320 ezer dokumentum érkezett az OFIK-hoz, 55 ezer dokumentumot pedig elektronikusan töltöttek fel a www.felvi.hu-n keresztül. 

A jelentkezők legkésőbb július 11-ig változtathatták, "javíthatták" a februárban beadott jelentkezési lapjukon szereplő adataikat, jelentkezési sorrendjüket és beküldhették a jelentkezési határidő után megszerzett eredményeik bizonylatait (pl. nyelvvizsga, év végi bizonyítvány). A határidő előtti napokban majdnem 58 ezer újabb kérelmet küldtek a jelentkezők, melyek harmada a felvi.hu e-felvételi rendszerén keresztül elektronikusan érkezett, a többi pedig postai úton. A kérelmek alapján a sorrendjükön mintegy 13 ezren változtattak.

AZ OFIK-HOZ JÚLIUS 11-IG BEÉRKEZETT ADATOK ÉS KÉRELMEK
Az e-felvételi szolgáltatásait használók által elektronikusan leadott kérelmek:

kérelem típusa                                                 darab
jelentkezés visszavonása                                    1 380
sorrendmódosítás                                             10 037
pontszámításhoz szükséges dokumentum          54 079
személyes adat módosítás                                  8 319
ÖSSZESEN                                                     73 815

Postán beérkezett kérelmek:
 
kérelem típusa                                                  darab
jelentkezés visszavonása                                        433
sorrendmódosítás                                                2 849
pontszámításhoz szükséges dokumentum         319 218
személyes adat módosítás                                   4 770
ÖSSZESEN                                                     327 270

Ezen felül az OFIK Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban működő személyes ügyfélszolgálatának munkatársai több mint hatezer dokumentumot vettek át személyesen, ötezer feletti hívást fogadtak és közel 20 ezer e-mailt válaszoltak meg.

A felvételizők figyeljék pontjukat a Felvin

A jelentkezők a www.felvi.hu "Az én felvim" szolgáltatásának "Pontjaim" menüpontjában nézhetik meg a feldolgozott érettségi eredményeik, valamint a beküldött dokumentumaik (bizonyítványmásolataik, a többletpontokra való jogosultság igazolása) alapján számított felvételi pontszámukat. A feldolgozás még tart, így pontszámuk még a következő napokban is változhat.

A jelentkezőknek tanácsos folyamatosan figyelemmel kísérniük a felvi.hu-n megjelenített pontjaikat. Amennyiben problémát látnak, kérjük jelezzék ügyfélszolgálatunk elérhetőségein (személyesen a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban – Budapest, Reviczky u. 6. -, e-mailben az info@felvi.hu címen vagy a (1) 477-3131-es telefonszámon). A ponthatárok megállapítása előtti utolsó hétvégén ügyfélszolgálatunk nyitva tart és fogadja a jelentkezők kérdéseit.

A ponthatárok július 25-én derülnek ki

A felsőoktatási felvételi ponthatárai július 25-én este először a www.felvi.hu oldalon válnak nyilvánossá, ezen a napon küld az OFIK értesítő SMS-t is azoknak, akik ehhez hozzájárultak. A ponthatárok július 25-e után megjelennek az elektronikus és nyomtatott sajtóban is.
(BrandTrend)