Kategória: Aktuális.

A Magyar Turizmus Zrt. a 2008-as évre meghirdeti a "Vizek Évét", amelynek keretén belül tavasszal és ősszel az egészségturisztikai kínálat népszerűsítésére, nyáron pedig a Magyarország élővizei által kínált lehetőségekre helyezi a hangsúlyt. Külön figyelmet kapnak majd a kommunikációban az utóbbi években végbement/végbemenő fejlesztések, mint például a gyógy- és termálfürdők, a wellness-kínálat, vagy akár az újonnan nyílt kikötők, strandok. A kampányév során számos országos és regionális jelentőségű rendezvény várja majd a vizek szerelmeseit. 

A jövő évi tematikus évet is saját, egységes arculat kíséri.
A kampányév célja elsősorban a belföldi vendégek tartózkodási idejének meghosszabbítása, a vendégek és az általuk eltöltött vendégéjszakák számának növelése, s így több bevétel realizálása. A kampányév céljai között az is szerepel, hogy az idei regionális pályázatok nyomán az elkövetkező években megvalósuló egészségturisztikai fejlesztésekre új keresletet ébresszen.  

A Magyar Turizmus Zrt. azután döntött a következő év tematikájáról, hogy májusban – kérdőív segítségével – kikérte a turisztikai szolgáltatók, a szakmai szervezetek, az önkormányzatok, a Tourinform-irodák, az oktatási intézmények és a média képviselőinek véleményét a tematikus évadokra vonatkozóan. A lehetőséggel több száz turisztikai szakember élt.

A megkérdezést követően döntés született a 2009-es év tematikájáról is: a "Kulturális Turizmus Éve" kampányév célja Magyarország kulturális értékeinek, örökségének megismertetése és az erre épülő turizmus élénkítése lesz. A Zrt. a 2009-es kampányév témáját annak érdekében tartotta fontosnak már most kijelölni, hogy a turisztikai szolgáltatók és programgazdák mihamarabb elkezdhessék a felkészülést a csatlakozásra. 
(BrandTrend)