Kategória: Aktuális.

A férfi Kézilabda Világbajnokság a nyári labdarúgó Vb óta a legnagyobb sportesemény Németországban. Az érdeklődés várakozáson felüli, az eddigi csoportmérkőzések csaknem mindegyike teltházas, a hangulat már most felfokozott.

A harminc másodperces reklámfilmek szereplői valamennyien olyan sportolók, akik a sportkarrierjüket az idén 40 éves Alapítvány segítségével tudták elindítani. A "Teljesítmény. Sportszerűség. Együtt" szlogennel futó reklámok öt sportolója az asztalitenisz, torna, labdarúgás, biatlon és kézilabda egy-egy klasszis német versenyzője. A többek között a ZDF és a DSF által is sugárzott filmekben megszólal az ország legendás tévériportere Harry Valerian.
Az év folyamán a többi kiemelkedő sportesemény idején is – a tévétársaságoknak köszönhetően – a közvetítésekbe ágyazva, ingyen fogják sugározni a filmeket . A Lufthansa interkontinentális járatain ugyancsak bemutatja a sportolókkal készített reklámokat.
A férfi Kézilabda Világbajnokság a magyar válogatott életében is új fejezetet nyitott. A Magyar Kézilabda Szövetség főszponzora, a Pannon két évre meghosszabbította együttműködését. "A Pannon 2004 augusztusa óta biztos hátteret nyújt a sportág kiemelkedő nemzetközi sikereinek folytatásához, ezért a most megújított szerződés különösen sokat jelent a Férfi Kézilabda Világbajnokság kapujában. Az egész magyar sportéletet tekintve is példaértékű az együttműködés, a Pannon elkötelezett és rendkívül komoly nagyságrendű támogatása" – nyilatkozta Sinka László, az MKSZ főtitkára.

Szerző: Kassay Lili (Business Group) 2007.01.24.