Facebook mobil?

Kategória: Aktuális.

A Facebook eleinte tagadta azt a felröppent hírt, miszerint a cég "mobiltelefont készít", de a CNET News megerősítette, hogy a közösségi hálózat-óriás már felvette a kapcsolatot a készülékgyártókkal és a szolgáltatókkal, hogy egyeztessen egy lehetséges Facebook-logózott telefonról.
Olvass tovább

”A reklám villámcsapásszerűen közelíti meg az embert”

Kategória: Aktuális.

emoráció 2010 "A reklám a választás lehetősége. Tájékoztat, orientál, oktat, figyelmeztet, vagyis folyton velünk van, életünk szerves része. Nagyon sokan vagyunk, akik szeretjük a reklámot....E két nap fontos mérföldköve munkánknak, ám a konferencia után a dolgos hétköznapok mutatják majd meg, meddig is sikerült eljutnunk." (Mezriczky László, elnök, MRSZ) Néhány gondolat és kép Egerszalókról.
Olvass tovább

Erősödött a drogériák piaci pozíciója

Kategória: Kutatás.

Stabilizálódik a háztartási vegyiáruk és kozmetikumok piaca. Kiskereskedelmi forgalmuk ugyanis nem változott idén január-augusztusban, a tavalyi első nyolc hónaphoz viszonyítva, sem értéket, sem mennyiséget tekintve. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen piackutató vállalat az évi 300 milliárd forintot meghaladó piacról.
Olvass tovább

Tévénézési trendek 2009 és 2010 nyarán

Kategória: Kutatás.

2010 nyarán a meglehetősen szeszélyes időjárás a nyaralás és egyéb szabadidős programok szempontjából nem mindig volt szerencsés, így az esős napok gyakran a tévé elé terelték a kikapcsolódásra vágyó embereket, ráadásul a tavalyról átgyűrűző gazdasági válság is éreztette hatását, és mindez a nyári nézettségi adatokban is megmutatkozott.
Olvass tovább

Komolyan gondoljuk!

Kategória: Aktuális.

Mezriczky László MRSZ elnök írása "Ezt komolyan gondoltátok" - szegezte nekem a kérdést a Magyar Reklámszövetség egerszalóki Reklámkonferenciája nyitónapján egy általam nagyra tartott szakember a plenáris után. Tudtam, hogy Jelenics atya előadására gondolt, aki szerzetes-tanárként amúgy vastapssal jutalmazott gondolatokat osztott meg a hallgatósággal a reklám általa érzékelt világáról.
Olvass tovább

Nézettségi adatok 2010 – 38.hét

Kategória: Nézettség.

1.X-FAKTOR RTL KLUB 1 991 567 2.BARÁTOK KÖZT RTL KLUB 1 612 635 3.FÓKUSZ RTL KLUB 1 580 417 4.A SZÉF RTL KLUB 1 548 250 5.MEGASZTÁR TV2 1 469 626 6.NAPLÓ TV2 1 381 944 7.HÍRADÓ RTL KLUB 1 378 377 8.FÓKUSZ PLUSZ RTL KLUB 1 341 756 9.JÓBAN ROSSZBAN TV2 1 339 319 10.A TILTOTT KIRÁLYSÁG RTL KLUB 1 277 740 (Total 4 N= 9 218 000 Source: AGB Nielsen Media Research) 
Olvass tovább

Új vezető a hazai Google élén

Kategória: Aktuális.

Karrier A Google Magyarország Heal Edina személyében bejelentette új vezetőjét. A Google magyarországi csapatát szeptember végétől erősíti, első két hetét a cég külföldi irodáiban tölti. Az új vezető a vállalat hazai növekedését és további fejlesztését tekinti legfontosabb céljának.
Olvass tovább

Lezárult a Metropol jótékonysági akciója

Kategória: Aktuális.

Véget ért az a jótékonysági kampány, amelyet a Metropol napilap 12. születésnapja alkalmából hirdetett szeptember 7-22. között. A születésnapi jótékonysági akció nyertese a Nemzetközi Gyermekmentő Alapítvány, amely az olvasók jóvoltából közel 3,5 millió forintot kapott támogatásként.
Olvass tovább

BMW motorok a SAAB autókban

Kategória: Aktuális.

A Saab Automobile és a Bayerische Motoren Werke AG autógyártó megállapodást kötött a BMW által kifejlesztett motorok beépítéséről a Saab autóiba - értesült a Bloomberg hírügynökség egy, az ügylethez közel álló forrástól.
Olvass tovább