Szervezeti átalakítás a Ringiernél

Kategória: Aktuális.

A Ringier Kiadó Kft. átalakítja a szervezetét és a felsővezetés struktúráját. Az átszervezés következtében Halász Péter, a kiadó HR és üzleti szolgáltatások igazgatója közös megegyezéssel távozik a cégtől, az általa betöltött pozíció megszűnik. A Halász Péter irányítása alá tartozó területek vezetését további rendelkezésig Mihók Attila ügyvezető igazgató veszi át.
Olvass tovább

A GfK elektronikusan méri a televíziós hirdetési kampányok elérését

Kategória: Kutatás.

A GfK Panel Services Germany kibővítette Web Efficiency Panel szolgáltatását, amely immáron magában foglalja a televíziós hirdetési kampányok elérésének követését is. Ennek eredményeképpen a televíziós hirdetések elérésének adatai a napi fogyasztási cikkek fogyasztói panel adataival és az internetes hirdetési eléréssel együtt, egy forrásból hozzáférhetőek a médiahatékonysági elemzések számára.
Olvass tovább

Változó online tartalomfogyasztás

Kategória: Kutatás.

A gemius/Ipsos Audience online közönségmérési rendszer adatai alapján az elmúlt évben jelentősen átalakult az egyes célcsoportok internethasználata, illetve a fogyasztott tartalom jellege is. Miközben folyamatosan nő az internet eléréssel rendelkezők száma (ezen belül kiemelten az otthoni hozzáféréssel rendelkezőké) a demográfiai megoszlásuk alig változik, mindössze a szakmunkás végzettségűek arányának kismértékű növekedése észlelhető.
Olvass tovább

CSR aktivitás, kommunikációs eszközök

Kategória: Márkás Kerekasztal.
Admin kategória: Márkás beszélgetések - kerekasztal.

A teljes beszélgetés ITT hallgatható meg!   Résztvevők: Varga Mihály, Magyar Telekom csoport kommunikációs igazgató Dr.Szász Katalin, Magyar Posta kommunikációs igazgató Pogány Éda, Coca-Cola HBC Magyarország vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgató Beke Zsuzsa, Richter Gedeon kormányzati kapcsolatok és PR igazgató Kőszegi András, BrandTrend moderátor Varga Mihály: “Mélyen egyetértek azzal, hogy mindenkinek egyéni, személyes felelőssége van. Nálam a kulcs szavak az egyéni példamutatás, a személyes felelősség és az együttműködés, mert ettől lesz valami társadalmi szintű feladat.” Dr.Szász Katalin: ”Velünk szemben elvárás a társadalmi felelősség, és a társaság hagyományaiban benne is van. A társaság vezetése alapvetően egy vezetői szemléletnek tekinti a társadalmi
Olvass tovább

Konfliktusokkal jár a kamaszok mobilhasználata

Kategória: Kutatás.

Egy friss kutatás szerint a tinédzserek számára az sms jelenti a kommunikáció legfőbb formáját, pedig a mobiltelefonok gyakran válnak a szülők és az iskola közötti konfliktusok okozójává. A Michigan-i Egyetem és a Pew Reserach Center készített felmérés szerint az sms küldés ma már a kamaszok közti interakció legjellemzőbb formájává vált, azaz gyakoribbá, mint a beszélgetés vagy az internetes csetelés.
Olvass tovább

Egyenletesen nőtt a mobilinternetezők száma

Kategória: Aktuális.

Március végére 13 ezerrel 972 ezerre emelkedett a mobilinternet-előfizetések száma, egy hónap alatt naponta átlagosan 400 új előfizetést regisztráltak a szolgáltatók. A teljes előfizetői táboron belül az aktív - a mobilinternet-szolgáltatást az utolsó három hónapban igénybe vevő - ügyfelek száma 22 ezerrel 760 ezerre emelkedett, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).
Olvass tovább

Tovább nőtt a digitális televízió-előfizetések száma

Kategória: Aktuális.

A tizennégy legnagyobb magyarországi műsorterjesztő hálózatában, 2010. februárban 30 ezerrel 1,178 millióra nőtt a digitális televíziózásra előfizető háztartások száma, derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentéséből. A gyorsjelentés a tizennégy legnagyobb magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatására épül és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 80-85 százalékát fedi le.
Olvass tovább

Címlapon az olvasó

Kategória: Aktuális.

Magyarországon 2009 novemberében az Éva magazin bevezette, hogy címlapjára hónapról hónapra ne egy híresség vagy modell, hanem egy-egy olvasó kerüljön, aki még hitelesebben tükrözi a lap értékrendjét, még hívebben mutatja meg igazi arcát. Azóta több mint ezren jelentkeztek a felhívásra.
Olvass tovább

Szponzorálj kreatívan

Kategória: Aktuális.

Költs egységnyi pénzt a szponzorációs jogok megvásárlására, s költs legalább ennyit a jogok aktiválására - szól a közkeletű érvelés. A puszta médiavásárláson túl milyen lehetőségek állnak a szponzormárkák rendelkezésére, ha a hagyományos eszközkombinációkon túl élőbbé szeretnék tenni szponzorációs aktivitásukat? Ma már a szponzoráció esetében is a mennyiségi elérés helyett egyre fontosabb és hatékonyabb a minőségi bevonás.
Olvass tovább