Indul az új internetprotokoll (IPv6) nyilvános tesztje

Kategória: Aktuális.

A nem túl távoli jövőben valamennyi eszközünk csatlakozhat majd az internetre, és akár a mobiltelefonunkon keresztül is beállíthatjuk például a fűtést, bekapcsolhatjuk a mosógépünket, vagy éppen ellenőrizhetjük, mi van a hűtőnkben. A Magyar Telekom 2009. november 2-án indítja el az IPv6 alapú technológia nyilvános tesztelését. Az internetezésben számos könnyebbséget jelentő és a kiadható IP-címek gyors fogyása miatt az egész internetező társdalom részére elengedhetetlenül szükséges újítás piaci bevezetése 2010-ben várható.
Olvass tovább

Lemondott az ORTT elnöke Majtényi László

Kategória: Aktuális.

Lemondott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöki tisztségéről és testületi tagságáról Majtényi László. Az Index információi szerint az elnök azért távozott, hogy így tiltakozzon a testület döntése ellen, amivel két új pályázónak, az Adveniónak és az FM1-konzorciumnak adta az országos, analóg frekvenciákat.
Olvass tovább

Budapest Fashion Week 2009

Kategória: Aktuális.

A Budapest Fashion Week 8. alkalommal kerül megrendezésre idén ősszel. A magyarországi bemutató immár a nemzetközi divatélet jeles és jegyzett eseményévé nőtte ki magát. Az idei rendezvény presztizsét mi sem mutatja jobban, hogy Hong-Kong  után, másodszor Budapesten mutatkozik be  a Fashion TV Michael Adam Haute Couture kollekciója.
Olvass tovább

Magyar gyártású alkotások a médiában

Kategória: Aktuális.

Gyöngyösön, a Cinema Bridge Moziban két nap alatt - mozikban ritkán vetített, vagy éppen a televíziók által csak egyszer sugárzott - olyan egyedi és kiemelkedően színvonalas alkotásokat láthatunk, amelyeket az ORTT az elmúlt években támogatott. Idén a rendszerváltó filmek fesztiválja lesz a Mustra, valamint Cseh Tamásra is emlékezünk.
Olvass tovább

Esref Armagon ”láthatta” először az új Volvo S60 modellt

Kategória: Aktuális.

Esref Armagan török művész kivételes perspektíva- és formaérzékéről ismert. ő volt a legelső nem Volvo-alkalmazott, akit a Volvo Cars meghívott Svédországba, hogy megismerkedjen, és egyúttal lefesse a még mindig titkos új Volvo S60 modellt. Bár az autót csak 2010 tavaszán mutatják be, a művész alkotását a Facebook közösségi oldal tagjai már megtekinthetik. Van azonban egy szokatlan csavar ebben a történetben: Esref Armagan nem lát.
Olvass tovább

Majtényi vesztett, a pártdelegáltak győztek, elhallgat a Danubius és a Sláger

Kategória: Aktuális.

Az Advenio és az Est Média FM1-konzorciuma nyerte a két országos kereskedelmi rádiós frekvenciát. Az Advenio a jelenlegi Danubius-, az FM1 a jelenlegi Sláger-frekvenciákon sugározhat november 18-tól. Majtényi az MTI kérdésére azt mondta: "Nem hinném, hogy ezzel zárul, valószínűbb, hogy ezzel kezdődik a botrány." Szerinte "akár el is lehet perelni" a sugárzás lehetőségét a most győztesnek nyilvánított két társaságtól.
Olvass tovább

Átadták a Lollipop díjakat

Kategória: Aktuális.

20 díjat adott át a Kreatív Csoport a Brief Nap zárásaként megrendezett Lollipop verseny eredményhirdetésén. A BTL-versenyre összesen 130 pályázat érkezett, ezek közül pedig 31 jutott a döntőbe. A Hivatal Péter vezette zsűri a nyolc kategóriában összesen húsz munkát díjazott, de nem mindegyik kategóriában osztották ki mind a három helyezést.
Olvass tovább

Óriási csata az Egyesült Államokban a szélessávú szolgáltatási piacért

Kategória: Aktuális.

A szélessávú internetelérés az amerikai gazdaság és társadalom fejlődésének egyik alapvető feltétele, és ehhez a nagyságrendhez illeszkedik a jövőről zajló vita. Óriási csata zajlik az Egyesült Államokban azért, hogy az internetforradalom legújabb szakaszában ki uralja a mindent meghatározó szélessávú szolgáltatási piacot: a globális cégek vagy pedig a szövetségi kormányzatnak is legyen érdemi szava. Martin-Kovács Miklósnak, a chicagói Magyar Főkonzulátus külgazdasági részlegvezetőjének hírmagyarázata.
Olvass tovább

Pénzügyi ismeretek a támogatott Est Lapokban

Kategória: Aktuális.

Október 29-én, a világtakarékossági nap alkalmából a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) támogatásával százezer példányban jelenik meg az Est lapok legújabb különszáma. Az elsősorban fiataloknak szóló ingyenes kiadvány az Est lapok megszokott terjesztési helyszínein érhető el Budapesten és a nagyobb vidéki városokban.
Olvass tovább