Szenzációs akcióval készül a 15 éves Blikk

Kategória: Aktuális.

"Mi akár csak ön, kimondjuk, amit gondolunk. Védjük a kisembert, s ha kell, a nyilvánosság erejét felhasználva fellépünk a hatalom arroganciájával szemben." - hangzott a legelső lapszám címlapján a főszerkesztő Tőke Péter beköszöntője, melyet 2009. március 2-án, minden Blikk olvasó ismételten elolvashat, hiszen hétfőn a lapba behúzva, hasonmás kiadásban jelenik meg a legelső, 1994-es Blikk.
Olvass tovább

A szóvivői feladat sajátos szakmai tudást is igényel

Kategória: Aktuális.

Első alkalommal kaphatnak Magyarországon szóvivői diplomát speciális kommunikációs szakismereteket nyújtó felsőfokú intézményben a szóvivők. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán három féléves, posztgraduális szóvivő-képzésen tizennyolc hallgató tanulta meg a szakma speciális ismereteit Magyarország neves szakembereitől, közszereplőitől.
Olvass tovább

A magyar fogyasztó munkamániás és még szabadidejében is dolgozik

Kategória: Aktuális.

Az átlag magyar fogyasztó munkamániás és még szabadidejében is dolgozik így egyáltalán nem meglepő, hogy ma már a szabadidő többet ér a pénznél vagy a megszerezhető javaknál. Általános tendencia, hogy az életünket egy nagy projektnek tekintjük, és olybá tűnik, lassan elfelejtünk kötöttségek nélkül létezni - derült ki többek között a Magyar Fogyasztó Szabadidő konferencián. Képek.
Olvass tovább

Bővülő tagsággal, új arculattal, kommunikációs kampánnyal a MAKSZ

Kategória: Aktuális.

A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) 4 héten át tartó, intenzív kommunikációs kampányba kezdett. A kampány célja a szervezet piaci súlyának, méretének, befolyásának szemléltetése statisztikai adatokon keresztül A Szövetség a tagügynökségeinek eredményességére szeretne rávilágítani, illetve az új arculatát ezúton bevezetni.
Olvass tovább

Külföldön bezárások, a hazai turizmusra fókuszálnak

Kategória: Aktuális.

A gazdasági válságban a Magyar Turizmus Zrt. is rugalmas alkalmazkodásra törekszik. Az utazási szokásokban történő változásoknak megfelelően a közeli küldőpiacokra és a belföldi turizmus élénkítésére fókuszál a nemzeti turisztikai marketingszervezet, a távolabbi piacokon pedig fenntartó jellegű marketingtevékenységet végez.
Olvass tovább

Online közös(ségi) játékélmények

Kategória: Kutatás.

Hazánkban közel 2 millió ember, az internetezők 53 százaléka játszik legalább alkalmanként online játékokat másokkal. Bár alapvetően a fiatalokra jellemző tevékenységről van szó, az idősebb korosztály is kiveszi a részét a szórakozásból - derül ki az NRC Piackutató és a TNS közös VMR kutatásának adataiból.
Olvass tovább

A márkaépítés meghozta az eredményt

Kategória: Kutatás.

A negyedik negyedév során mennyiségben csökkent az élelmiszer-kiskereskedelem forgalma az év korábbi részéhez képest Magyarországon. De az európai átlagos növekedés is lassult az év második felében: Az árak emelkedését követően több európai országban csökkent az eladott árumennyiség. Gyártóik ráfordításai és aktivitásai a márkaépítés érdekében a piaci pozíció tartása szempontjából meghozták az eredményt. Többek között erről számolt be Szalókyné Tóth Judit, a Nielsen igazgatója.   
Olvass tovább

Az Indesit Fialával tartott a Rádió Q-ra

Kategória: Aktuális.

Az egykori Pont FM-en nagy sikernek örvendett Fiala János reggeli műsorában a Spór elnevezésű jótékonysági akció. A műsorba betelefonálók elmondták, milyen nehéz körülmények között élnek, a többi hallgató pedig szavazhatott, hogy szerintük kik azok a leginkább rászorulók, akik megkaphatják az Indesit által felajánlott mosógépeket. A Pont FM-et érintő változásoktól függetlenül Fiala János továbbra is ébreszt, de már a Rádió Q-n és jótékonysági akcióját tovább folytatja az Indesittel együtt.
Olvass tovább

Első fokú bírósági ítélet a biztosítókartell ügyében

Kategória: Aktuális.

Részben megváltoztatta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntését a Fővárosi Bíróság az úgynevezett biztosítókartell ügyében. Azt nem vitatta, hogy a versenyhatóság jogosan marasztalta el kartellezés miatt a biztosítótársaságokat és a gépjárműkereskedőket, ám az alkuszcégek esetében új eljárásra kötelezte a hatóságot. Ezzel együtt a bíróság csökkentette a GVH által kirótt bírság összegét is, az alkuszi megállapodásokra eső résszel.
Olvass tovább