Fogyassz, herdálj, szenvedj

Kategória: Aktuális.

Magyar Fogyasztó A Tékozló Homárt szerkesztve Szily rádöbbent, hogy a fogyasztók sokkal árnyaltabban látják a világot, mint eredetileg gondolta, és ugyan szeretnek panaszkodni és gyűlölködni, de nem csak a cégeket szidják, hanem a többi fogyasztót is „helyre teszik”, amennyiben nem ítélik jogosnak vádjait. Fogyassz, herdálj, szenvedj.
Olvass tovább

Drágább a sör

Kategória: Kutatás.

Az átlagár hét százalékkal emelkedett egy év alatt. Egyre kedveltebb a dobozos, fél literes és világos sör. A sör kiskereskedelmi forgalma megint növekedett: mennyiségben majdnem 4 millió hektoliternyit adtak el, 2007 június-2008 májusban, értékben pedig az eladások meghaladják az évi 110 milliárd forintot. Többek között ezt tárta fel a Nielsen piackutató vállalat kiskereskedelmi indexe. 
Olvass tovább

Shortlist-en a Café az Echón

Kategória: Aktuális.

A direkt marketing Oscarjának tartott nemzetközi versenyen, a DMA Echo Awards-on a második fordulóba jutott, és ezzel a shortlist-re került a Kinder Pinguí 10. születésnapi promóciója. A 360 fokos, 2008. januártól májusig tartó kampányra a Café Contact kapott megbízást a Ferrero Magyarországtól.
Olvass tovább

Bálits Éva az új főszerkesztő

Kategória: Aktuális.

Karrier Bálits Évát nevezte ki a Sanoma Budapest a Nők Lapja Egészség új főszerkesztőjévé. A havilap augusztusi lapszáma már az ő elképzelései szerint készül.  Az új feladata mellett Bálits Éva változatlanul, immár tizedik éve főszerkesztője a szintén a Sanoma Budapest gondozásában megjelenő Kismama magazinnak.
Olvass tovább

Több, tejet fogyasztó háztartás

Kategória: Kutatás.

Az idei első három hónapban tovább bővült a tejet fogyasztó háztartások köre, ám ritkult a vásárlások gyakorisága. Az első negyedévben megállt a light tejek szegmensére korábban jellemző növekvő tendencia, míg a kimért tejek iránti kereslet - főként az árnak köszönhetően - bővülésnek indult. Az üdítőital piacon is fontos „light” termékek piaci részaránya az elmúlt öt évben emelkedett, bár ezek az italok még mindig a piac kis részét adják.
Olvass tovább

Kortalan mobilozás

Kategória: Aktuális.

Magyarországon egyedülálló mobiltelefonnal jelentkezett a Pannon: a kifejezetten az ötven év felettiek igényeire kialakított Doro HandleEasy 326gsm segítségével az idősebb korosztály is részesülhet a gondtalan mobilhasználat nyújtotta előnyökből.
Olvass tovább

„Több, mint tolerancia”

Kategória: Aktuális.

A Duna Televízió által szervezett tavalyi „Több, mint tolerancia”című Szíriában rendezett televíziós konferencia és versenyforgatás eredménye most ért be: kedden, június 24-én ünnepélyes keretek között díjazták a Szíriában készült filmeket. A filmkínálat olyan nagyszerű volt, hogy az első díjon osztozkodni kellett: a Duna Televízió stábja és a Román Televízió Kolozsvári Stúdiójának csapata fej-fej mellett nyert.  
Olvass tovább