A visszaesés ára 200 milliós bírság

Kategória: Aktuális.

Nem változatott hitelkártya termékeit népszerűsítő, a fogyasztók megtévesztésére alkalmas hirdetésein az emiatt korábban elmarasztalt OTP Bank Nyrt., ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 200 millió forintos bírságot rótt ki a visszaesőnek számító pénzintézetre. A versenyhatóság piactisztító vizsgálatsorozatot folytat a hitelkártyát kibocsátó bankoknál, hogy visszaszorítsa a megítélése szerint káros hirdetési gyakorlatukat.
Olvass tovább

EP-választási kampányra is költhetnének

Kategória: Aktuális.

Miután a parlament és a Tanács képviselői megállapodtak a vitás kérdésekben, szavazásra kerül az európai szinten működő pártok finanszírozásáról szóló jogszabály. Az EP erősítené a pártok pénzügyi stabilitását. A jövőben politikai alapítványokat is létrehozhatnának, és a 2009-es EP-választási kampányt is támogathatnák. Az EU 2007-es költségvetésből 10 millió 436 ezer euró jutott az európai poltikai pártok finanszírozására.
Olvass tovább

Termékelhelyezés szigorú feltételekkel

Kategória: Aktuális.

Új uniós szabályokat fogadhat el az EP a televízióreklámokról és a termékelhelyezésről, miután a képviselők megállapodtak a korábban vitás kérdésekről a tagállamokat képviselő Tanáccsal. Óránként legfeljebb 12 perc reklám lehet majd, a műsorokat pedig félóránként lehetne hirdetésekkel megszakítani. Az Európai Parlament várhatóan áldását adja a televíziós reklámozást és termékelhelyezést szabályozó tervezetre.
Olvass tovább

Nyomtatott sajtó

Kategória: Aktuális.

A Szonda Ipsos és a GfK közös felmérése szerint az elmúlt félévben több mint egymilliárd alkalommal vettünk kézbe valamilyen újságot. A legolvasottabb lapokat több mint egymillió olvasó forgatja. A sajtópiac egyik legnagyobb tematikus lapcsoportja változatlanul a női lapoké. A Nemzeti Médiaanalízis legfrissebb sajtóolvasottsági eredményei szerint csaknem mindenki elérhető valamilyen nyomtatott sajtótermékkel.
Olvass tovább

Újabb kartellpert nyert a GVH

Kategória: Aktuális.

Jogerősen pert nyert a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) három kartellező építőipari vállalkozás ellen. A Fővárosi Ítélőtábla ugyanis elutasította a Baucont Rt., az ÉPKER Kft. és a KÉSZ Kft. keresetét, amelyben a versenyhatóság döntésének hatályon kívül helyezését kérték. A GVH még 2003-ban indított eljárást a három építőipari vállalkozás ellen kartellgyanú miatt.
Olvass tovább

Kulturált italfogyasztás

Kategória: Aktuális.

Együttműködési szerződést írtak alá a Pannon Bormíves Céh Egyesület és a Pálinka Céh Egyesület képviselői. Mindkét nonprofit szervezet nagy erőkkel fáradozik azon, hogy a minőségi magyar borok és pálinkák visszanyerjék méltó helyüket a kulturált italfogyasztók körében határainkon innen és túl. Ez az együttműködés mindenek előtt törekvéseik megerősítését, munkájuk összehangolását szolgálja.
Olvass tovább

Pataki Dániel a RSPG alelnöke

Kategória: Aktuális.

A Radio Spectrum Policy Group a frekvenciagazdálkodásért felelős tagállami hatóságok és a Bizottság képviselőiből áll. A magyar szabályozóhatóságnak nagy elismerés, hogy az elektronikus hírközlésre vonatkozó keretszabályozás jövőjét meghatározó és így frekvenciagazdálkodási szempontból is kiemelten fontos időszakban az NHH elnökét választották meg alelnöknek.
Olvass tovább

Nézettségi adatok – 47.hét

Kategória: Nézettség.

1.BARÁTOK KÖZT RTL KLUB 2 322 166 2.FÓKUSZ RTL KLUB 2 300 920 3.PÓKERARC RTL KLUB 2 000 766 4.ESTI SHOWDER RTL KLUB 1 861 888 5.CSILLAG SZÜLETIK RTL KLUB 1 780 837 6.TÉNYEK TV 2 1 680 268 7.HÍRADÓ RTL KLUB 1 632 573 8.GYÕZIKE RTL KLUB 1 602 426 9.WALKER A TEXASI KOPÓ TV 2 1 517 963 10.NAPLÓ TV2 1 440 063 (Source: AGB Nielsen Media Research / Total 4 N= 9 340 329)
Olvass tovább

Irigyelhetõ Mirigyek továbbra is a csúcson

Kategória: Nézettség.

A 18-49 közötti korosztály csaknem egyharmadát ültették a tévé elé, és nézõszámban fölülmúlták a konkurens csatorna nagyfilmjét. Ezzel a TV2-n futó Irigy Hónaljmirigy show az adott idõsáv legnézettebb produkciója lett vasárnap este. Doktor House is hozta a formáját a 47. héten. A doki-zseni a legfontosabb vásárlási döntésekben meghatározó, 18 és 59 év közötti korosztály tagjai között megint népszerûbb volt, mint a menekülõ fegyencek. Jól szerepelt a Krimi Hétfõ két sorozata, és a teljes lakosság körében kiválóra vizsgázott Tények, valamint a Nagy Fogyás és a a Született Feleségek is.
Olvass tovább