Naponta 2,28 millió befolyásos olvasó a pán-európai régióban

Kategória: Aktuális.

A Metro International a TNS Global és a Metro Life Panel után csatlakozott a nemzetközi EMS (European Media & Marketing Survey) kutatáshoz, amely széleskörű és mélyreható adatokkal segíti a pán-európai médiatervezést. A februárban publikált, tizenkét havi összesített előzetes kutatási adatok alapján a pán-európai régióban a Metrót naponta 2,28 millióan olvassák.
Olvass tovább

Még nem vagyok James és nem vagyok Bond

Kategória: Aktuális.

A Televíziózás Határok Nélkül 1989-es irányelve régóta elavult, nem tükrözi az iparágban végbement óriási technikai és gazdasági változásokat - fogalmazott Bertrand Cazes, az Európai Televíziós és Rádiós Sales House-ok Szövetségének (EGTA) szabályozási és közügyek részlegének vezetője. 2007 májusában az EU szakminiszterei jóváhagyták az 1989-es "Televíziózás Határok Nélkül" direktíva módosítását, amelynek része a termékelhelyezés legalizálása is. Az Unió tagországainak két év áll rendelkezésére az irányelvben foglaltak alkalmazására.
Olvass tovább

Nem igazolt gyógyhatás – 14 millió

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsának döntése értelmében a HRI Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-nek, valamint a HRI-vitalion Életmód és Egészségvédő Egyesületnek összesen 14 millió forint bírságot kell fizetnie. A reklámjaikban gyógyhatást tulajdonítottak több termékének, ám ezen állításait nem igazolták.
Olvass tovább

Balatoni igények

Kategória: Aktuális.

A régió vonzerejének lassú, de folyamatos visszaesése megállt, új hazai és külföldi fejlesztők jelentek meg a térségben. Az új ingatlantermékek és szolgáltatásaik - igazodva a fogyasztói igényekhez - a magasabb minőség felé tolják el a kínálatot.
Olvass tovább

Barkácskampányok pártoknak

Kategória: Aktuális.

2007 júniusában a Political Capital Institute viszi a Pártfinanszírozási stafétát. Céljuk, hogy a politika finanszírozásának és költéseinek jelenlegi, átláthatatlan és korrupcióhoz vezető gyakorlatára, valamint a helyzet megváltoztatásának szükségességére felhívják a figyelmet. Elemzésükben bemutatják, hogy a leggyakoribb marketingeszközök a törvény által lehetővé tett keretek között milyen politikai kampányra adnak lehetőséget.
Olvass tovább

Innen indul Magyarország

Kategória: Aktuális.

A vendegvaro.hu oldalon könnyen kereshető, átlátható struktúrában jelenik meg angol nyelven is az egyedülállóan gazdag tartalom, amely nemcsak a szálláshelyek puszta felsorolásából áll, hanem programok, látnivalók, ötletek gazdag kínálatából. A honlap ma már nemcsak az utazók, de az országról általában többet tudni akarók számára is elkerülhetetlenné vált.
Olvass tovább

Termékalapú éves kampányok

Kategória: Aktuális.

A Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett "Nagy Ízutazás 2006" sikere és az idei "Zöldturizmus Éve" eddigi tapasztalatai igazolják, hogy termékalapú éves kampányokkal a belföldi lakosság könnyebben motiválható. Éppen ezért a Zrt. 2008-ban is folytatja a tematikus évad koncepcióját a belföldi kommunikációban, és a vizet állítja belföldi marketingtevékenységének fókuszába.
Olvass tovább

Hamis műszakicikk tájékoztatás

Kategória: Aktuális.

A fogyasztók megtévesztése miatt összesen 55 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) két műszakicikk kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozásra. Az Elektro Computer 50 millió, az Euronics egy korábbi GVH határozat módosítása után 5 millió forint bírságot kapott. Mindkét vállalkozás hamis tájékoztatást adott fogyasztóinak az általuk elérhető árkedvezmények mértékéről.
Olvass tovább