Kategória: Hír és Ügynökség.

Admin kategória: Hír.

Az év inspiráló rendezvénye kategóriában Lollipop-különdíjat nyert idén az Event & More produkciós iroda a budapesti Brain Bar Budapest szervezéséért. Ez már csak azért is kiemelkedő eredmény, mert különdíjat ritkán osztanak ki – például, ha a pályázó cég új brandet hoz létre. Ebben az esetben ez a Brain Bar Budapest volt, amely magát inkább anti-konferenciának, semmint konferenciának titulálja, és fő attrakcióját a világhírű asztronauta, Colonel Chris Hadfield magyarországi látogatása jelentette.

A Brain Bar Budapest egyedülálló kezdeményezés – legalábbis nem sokat hallani olyan rendezvényről, amely ilyen vehemenciával hajtja egymásnak az emberiség jövőjét érintő kérdésekkel kapcsolatos érvek és ellenérvek, különböző aspektusokból megfogalmazott gondolatok és tények sokaságát. A júniusban rendezett tabudöntögető és inspiratív rendezvényen olyan személyeségek tartottak előadásokat, mint például Ugron Zsolna író, Tim Harford világhírű brit közgazdász és bestseller-szerző, Santieri Koivisto, a Minecraft for Education oktatási eszköz megalkotója, Virginia Postrel kaliforniai filozófus, Sir Martin Sorrell, a világ legnagyobb ügynökségi holdingja, a WPP vezetője, Grover Norquist, az amerikai Republikánus Párt fenegyereke, vagy Besenyei Péter műrepülő világkupagyőztes. Anti-konferenciának pedig többek között azért nevezhetjük az eseményt, mert a formabontó helyszínek és koncepciók mellett az előadásokat összművészeti programsorozat is kísérte.

„A megbízó Design Terminál kérésére a Brain Bar Budapest fő karakterét, Colonel Chris Hadfieldet kiemeltük a programból, hogy az egész város hallhassa inspiráló gondolatait” – avatott be minket Vizkelety József, az Event & More operatív igazgatója a szervezés részleteibe és a kivitelezés menetébe. „Helyszínünk a grandiózus szimmetriája miatt világhírű Szent István tér lett a Bazilika előtt: ide kellett megálmodnunk az űrhajós számára tökéletes színpadot. Olyan installációt kellett terveznünk, amely a Brain Bar Budapest versengő jövővízióit központba állító tematikával összhangban, vizuálisan támogatja az űrhajózás témáját, és a Szent István tér szimmetriájába és monumentalitásába illeszkedve egyidejűleg ellenpontozza is azt. Az egyensúly keresése múlt és jövő, Föld és világűr között végül egy olyan színpadi installációban öltött testet, amelyre nem volt még példa Magyarországon: speciálisan igazított színpadot, egy inverz szkafandersisakot építettünk, amely a tökéletesen szimmetrikus, negatív ívű, homorú hófehér színpaddal és a beépített LED-fallal ablakot nyitott egy másik világba. A közönség tagjai a vetített képek láttán úgy érezhették, ott lebegnek az anti-gravitációs térben, és a sisakból kinézve csodálják az őket körülvevő végtelenséget. Ahogy a nap lement, a hófehér installáció ívein az arany fényeket felváltotta a LED-falon megjelenő képi tartalom színeinek visszatükröződő fényjátéka. A tükröződés végtelenbe futása tökéletesen támogatta Hadfield előadását a végtelenbe nyúló lehetőségekről; egyben erősíttette a Brain Bar Budapest központi koncepcióját is.”
(BrandTrend)