Kategória: Hír és Ügynökség.

Admin kategória: Hír.

A nemzetközi siker kapujában álló, egyelőre 100 százalékos magyar tulajdonú startup, a Whitereport mediabrowser kommunikációs feladatait mostantól az Ogilvy Public Relations látja el. A női vállalkozás eddig szinte egyedülálló médiapiaci kereskedelmi információkat, tulajdonviszonyokat, valamint a pénzügyi mutatókat összegző, elemző és kezelő adatbázist fejlesztett. A Whitereport-ot április végén ismerte meg a nemzetközi befektetői piac, mivel a csapat akkor mutatkozott be a világ egyik leggyorsabban növekvő startup börzéjén, az amerikai Collisionon.

Hírnévmenedzsmenttel, sajtókapcsolatainak kiaknázásával és kommunikációs tanácsaival segíti a magyar startup további sikereit a Geometry Global cégcsoporthoz tartozó Ogilvy Public Relations kommunikációs ügynökség. A kizárólag női vezetőkből álló, nagy médiapiaci tapasztalattal rendelkező Whitereport-csapat hazai kisvállalkozásként olyan különleges adatbázisszoftvert fejlesztett, amely egyedülálló módon kezeli a médiaipar adatait, illetve a média iparági eszközök új generációját képviseli cross-médiás jellege és könnyű használhatósága révén. A Whitereport ügyfelei ezáltal olyan információkat kaphatnak, amelyekkel időt és pénzt takarítanak meg, és döntéseiket az eddiginél alaposabb tényalapú szemlélettel hozhatják meg.

A 2011-ben alapított startup képviselte hazánkat április végén az Egyesült Államokban megrendezett Collision startup börzén.  A három magyar lány által vezetett vállalkozás az „előszűrés” során a konferencia ALPHA névre keresztelt programjába került, amelyet a különlegesen ígéretesnek tartott startupok számára hoztak létre. A Data Track kategória magyar kiállítójaként nem csak a médiapiaci kereskedelmi információkat, tulajdonviszonyokat, valamint a pénzügyi mutatókat is egyedülálló módon kezelő adatbázis bemutatására volt lehetőségük a hazai fejlesztőknek, hanem az egyik legfontosabb kerekasztalbeszélgetés (Going Global: Navigating European tax and regulation) résztvevőjeként is megmutathatták magukat.

Az Ogilvy PR vezetője, Mezei Márk hozzátette: „A világ egyik legjobb dolga startupokkal dolgozni. Lendületüket, friss világnézetüket és tenni akarásukat minden nagyvállalat számára fel kellene írni receptre.”
(BrandTrend)