Kategória: socialbranding.

Budapest után Debrecen lesz a második város, ahol elindítja okostelefon-alapú utazásmegosztó szolgáltatását a Taxify. Ennek érdekében megkezdték a sofőrök toborzását a városban és a környező településeken. Olyan sofőrök is élvezhetik az előnyeit, akik más taxitársaságoknak is dolgoznak, hiszen a helyi szabályozás szerint kaphatnak címeket a Taxify-on keresztül is. Az utazásmegosztó cég szeretné ösztönözni a taxisok új generációját is a városban: az újonnan jelentkezők számára anyagi támogatást adnak a taxi-személyszállításhoz szükséges orvosi vizsgálat, Páv II teszt, illetve az előírt személyszállítói tanfolyam elvégzéséhez.

A Taxify versenyképes, teljesítményarányos díjazást alkalmaz, szemben a többi piaci szereplő fix-díjas konstrukciójával: a sofőr által teljesített fuvarok számától függően, sávos rendszerben jutalékot számít fel utanként, amelynek mértéke akár 10 százalék is lehet. További előnye, hogy olyan taxisok is csatlakozhatnak, akiknek az autójában nincs bankkártya-leolvasó, hiszen az utasok az okostelefonjukon keresztül is fizethetnek. Így azok a gépkocsivezetők is több jövedelemre tehetnek szert, akik eddig nem tudtak kiszolgálni kártyával fizető utasokat.

Taxify driver

A Taxify azért is kínál vonzó feltételeket, mert a gyakorlat igazolta a „boldogabb sofőr, elégedettebb utas” filozófiájukat: ha a taxisok jól keresnek, kényelmes feltételek mellett dolgoznak, akkor az a szolgáltatás minőségén, az utaselégedettségen is érződik. Az Észtországból indult startup 2016-ban lépett piacra Budapesten, és azóta robbanásszerűen növekedett. 20 autóval kezdtek, és ma már több mint 600 sofőrrel dolgoznak együtt. De ami megalapozta a sikert, az az, hogy az utasok kimagasló, átlagosan 4,89-os osztályzatot adtak a Taxify sofőröknek – vagyis az ügyfélelégedettség meggyőzően magas.
(BrandTrend)

Source: Brandtrend

Source: New feed