Átlagosan közel 60 ezret tervezünk idén karácsonyi ajándékokra költeni

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Bár a pandémia kezdete óta a magyarok többsége árérzékenyebb, tavalyhoz képest idén valamivel többet, átlagosan 59 ezer forintot költenének karácsonyi ajándékokra – mutat rá a Telenor országos, reprezentatív kutatása. A magyarok idei karácsonyi terveit vizsgáló felmérésből az is kiderült, hogy tízből négy ember úgy érzi, kevesebb időt tölt a mindennapokban családjával, barátaival, mint szeretné, többségük pedig az ünnepek alatt tervezi bepótolni az elmaradt találkozásokat. Ha pedig nincs mód személyes találkozásra, a legtöbben a mobilhívást választják.
Olvass tovább

Az IKEA egy újabb reklámfilmet készített a családon belüli erőszakról

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Egy bántalmazó kapcsolatból való kilépésnek számos akadálya létezik. Olyanok is, amikre nem gondolnánk. Ez a gondolat áll az IKEA november 15-én induló kampánya mögött. Online felületeken és művészmozikban egy fikciós szpotot mutatnak be, az áldozat szerepében egy olyan nővel, aki egy bántalmazó kapcsolatból való kilépéskor környezetének és szeretteinek sztereotip reakcióival szembesül. Most először az IKEA Family klub tagjai is részt vehetnek a kampányban, mivel minden egyes vásárlásukkor, IKEA Family kártyájuk leolvasása után november 15. és december 10. között az IKEA 10 forintot adományoz a PATENT nonprofit szervezetnek. A kampányhoz egy új microsite is készült: IKEA.hu/egybiztonsagosotthonert.
Olvass tovább

Sporteseményt szponzorál a Gorenje

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Sorozatban harmadszorra újította meg szponzorációs szerződését az Európai Kézilabda-szövetséggel (EHF) a Gorenje. A vállalat 2018 és 2020 után 2022-ben is támogatja a – január 13. és 30. között Budapest és Szlovákia megrendezésében zajló – férfi kézilabda-Európa-bajnokságot.
Olvass tovább

Idén is megrendezik a világ legnagyobb mobilfotós versenyét

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

November 30-ig lehet jelentkezni a világ legnagyobb mobilfotós versenyére, a Huawei NEXT-IMAGE 2021-re. A megmérettetés idei témája a „Better Together”, amire tíz kategóriában küldhetik be a felhasználók HUAWEI mobiltelefonokkal készített képeiket, vagy videóikat. A legjobb alkotásokat szakértő zsűri bírálja.
Olvass tovább

Megjelent az első magyarországi PR Trendriport

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A pr és kommunikáció szerepe megerősödött az elmúlt időszakban, az általános, pandémia okozta globális kihívásokra a szektor eszközrendszere kiváló válaszokat adhat. A Magyar Public Relations Szövetség 30. évfordulója alkalmából egyedülálló iparági kezdeményezés jött létre. A közel 150 oldalas PR Trendriport Magyarország 2021 című kiadvány stratégiai szintű, exkluzív publikációkon keresztül mutatja be a hazai PR és kommunikációs szektor helyzetét, legfontosabb trendjeit, lehetséges jövőbeli növekedési irányait. A kiadvány mindenki számára elérhető és ingyenesen letölthető a prtrendriport.hu weboldalon 2021. október 27-től.
Olvass tovább

Kreatív tervezőpályázatra hív ismét a Westend

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A logó W betűjét tölthetik meg a Westend közösség és a bevásárlóközpontban együtt töltött idő témája ihlette alkotásaikkal a jelentkezők. Bárki nevezhet, aki elmúlt már 7, de nincs még 99 éves. A műveket szakmai zsűri bírálja, a fődíj egy 300.000 forintos utalvány, a legjobb munkákból pedig kiállítás is nyílik majd. 
Olvass tovább

Az egészséges öregedésé a főszerep a MABISZ új kampányában

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A MABISZ célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos jövőtervezésre, az időben elkezdett megtakarítások fontosságára. A nyugdíjas évek zavartalanságához mindezek mellett legalább olyan fontos a fizikai és mentális egészség megőrzése is. A kampány központi témája ezért idén az egészséges öregedés és az életmódváltás, amihez a funkcionális és mentális képességek fejlesztése és fenntartása szükséges. Ebben kíván segítséget nyújtani hasznos információkkal, szakértői tanácsokkal a MABISZ.
Olvass tovább

1,2 milliárd forint jogdíjat fizet az EJI

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) 1,2 milliárd forint jogdíjat fizet ki több mint 75 ezer magyar és külföldi előadóművésznek. A most lezárt audiovizuális nagyfelosztás eredményeként a legmagasabb jogdíj tizenegymillió forint, a tíz legmagasabb jogdíjban részesülő előadóművész együttesen 71 millió forintot kap műsoraik 2020-as felhasználása után.
Olvass tovább