Kategória: Piac és Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A VW felügyelőbizottságának hat tagú elnöksége “megállapította, hogy Martin Winterkorn a lehető legjobb elnök az igazgatótanács élén” – áll a német sajtó által súlyos vezetési válságként, Winterkorn eltávolítására tett kísérletként értékelt konfliktus lezárását jelző közleményben, amely szerint a felügyelőbizottság elnöksége “nagy súlyt” helyez arra, hogy a VW első számú menedzsere “továbbra is olyan aktívan és sikeresen folytassa tevékenységét, mint eddig”, és javasolja a felügyelőbizottságnak, hogy hosszabbítsák meg 2016 végén lejáró szerződését.

A konfliktus egy hete kezdődött, amikor a VW nemzetségfőjének is nevezett Ferdinand Piech, a felügyelőbizottság elnöke a Der Spiegel című hírmagazinnak azt mondta, hogy “eltávolodott” az eddig pártfogoltjaként számon tartott Winterkorntól, és arra törekszik, hogy “megfelelő emberek kerüljenek a felügyelőbizottság és az igazgatótanács élére”.

A Volkswagen AG többségi részvénytulajdonát birtokló Porsche SE részvényeinek 50 százaléka és a szavazati jogok 100 százaléka Porsche és a Piech családok tagjainak a tulajdonában van. Ferdinand Piech a Porsche autógyár (jelenleg Porsche AG) alapítója, Ferdinand Porsche unokája.

A Porsche AG autógyártó vállalat a Volkswagen AG 100 százalékos leányvállalata.
(MTI – BrandTrend)