Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

2020. április 21-én a világ 60 országából kiválasztott 200 egyetemista csapat Európa öt nagyvárosából (Amszterdam, Barcelona, Budapest, Koppenhága és Milánó) vág neki az életre szóló utazásnak. Céljuk ugyanaz: hét nap alatt eljutni Berlinbe úgy, hogy fizetőeszközként kizárólag Red Bullt használhatnak. A játék szabályainak értelmében a versenyzőknek meg kell válniuk a náluk lévő készpénztől, hitelkártyáktól, valamint mobiltelefontól, és mindössze egy hét áll rendelkezésükre, hogy eljussanak a német fővárosig. A klasszikus fizetőeszközök helyett a diákok csak Red Bullal fizethetnek mindenért, amire az út során szükségük lehet: ételért, szállásért, utazásért, valamint a túra során érinteniük kell legalább hat, európai városban elhelyezett ellenőrzőpontot, ahol fizikai és szellemi erőpróbák várják majd őket.

RBCYMI_canyoumakeit

Az egyhetes megmérettetés azonban nem csupán a versenyről szól, a túra közben életre szóló élményekkel lehetünk gazdagabbak. Az elmúlt évek talpraesett versenyzői bebizonyították, hogy egy kis találékonysággal és Red Bull segítségével semmi sem lehetetlen. Osztrák egyetemistáknak sikerült elintézniük, hogy a müncheni állomásuk során részt vegyenek egy Bajnokok Ligája mérkőzésen, de a norvégok is okoztak meglepetést: energiaitalukat valódi szárnyakra cserélték, és magánrepülőn utaztak a cél felé. Egy spanyol banda olyan lelkes volt, hogy örökre magukra tetováltatták a verseny emlékeit Velencében. Egy Fülöp-szigeteki csapat tagjai pedig soha nem fogják elfelejteni, hogy a versenynek köszönhetően láttak életükben először havat, amikor eljutottak a svájci Alpokba.

RBCYMIT_alpok

Kalandból az ’Invincibles’ nevű magyar csapatnak is jutott bőven. „A szállással kapcsolatban vegyesek az élményeink, aludtunk az utcán, de sikerült egy éjszakát ötcsillagos szállodában is eltöltenünk!” – idézték fel emlékeiket. A szintén magyar ’Chicken Wings’ tagjainak a 2600 kilométeres útjuk során két stoppolás között pedig még Felipe Massa unokatestvérével is volt szerencséjük összefutni.

Február 17-ig egy rövid bemutatkozó videó elküldésével még lehet jelentkezni háromfős, egyetemistákból álló csapatoknak a túrára.