Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

Idén júliusban először látogatott Budapestre az egyik legnevesebb skót whisky, a Macallan regionális márkanagykövete. Anna G. Metaxas előadása megtöltötte a Black Swan bárt. Bártulajdonosok, bartenderek, gasztrobloggerek és újságírók jöttek el, hogy meghallgassák a márkanagykövetet, és persze azért, hogy megkóstolják a 12 és 15 éves Macallan whiskyket.

Anna_Metaxas_small

„A Macallan az egyik, ha nem a legismertebb single malt skót whisky a világon, amelynek neve összekapcsolódott a kompromisszummentes minőséggel, a kifinomultsággal és a tradícióval. A skótoknál az elsők között, 1824-ben bejegyzett whisky márkát Párizsi divatbemutatók és luxus autómárkák kiállításain kínálják fel a vendégeknek” – mondta Anna G. Metaxas, a Macallan regionális márkanagykövete.

A Macallan tipikusan európai és amerikai tölgyből – kifejezetten a cégnek – készült ex-sherry (olorosso) hordókban érlelődik. A nagykövet hangsúlyozta az érés során elmélyülő ízek jelentőségét, ugyanakkor elárulta, hogy a hordók minősége és azok különleges jellemzője akár még fontosabb is lehet, mint az évek száma.

A viszonylag kis tételben előállított, különleges minőséget képviselő whiskyk egyre jobb befektetésnek számítanak manapság. A kereslet irántuk az USA-ban, Mexikóban, Kínában, Japánban és Tajvanon a legnagyobb. A világ legdrágább whiskyje is egy Macallan: az italritkaság több mint 300 millió forintnak megfelelő fontért kelt el egy aukción tavaly. Metaxas érdekességként elmesélte, Bulgáriában és Cipruson olyan whiskygyűjtőkkel is találkozott, akik egészen különös, már-már lélegzetelállító italgyűjteménnyel rendelkeztek, és náluk még Macallanből is látott olyat, amit ő is csupán hírből ismert.

Macallan_4_small

Magyarországon a Macallant a Coca-Cola HBC Magyarország forgalmazza.