Kategória: Hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Hír.

Három egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Babes-Bolyai Tudományegyetem közös szervezésében emlékeznek Sas Istvánra, aki filmrendezőként, reklámpszichológusként és oktatóként egyaránt kiemelkedőt alkotott. A szakmai emlékestet a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai campusán rendezik, 2018. november 16. pénteken 17 órától.

A 2018 tavaszán elhunyt Sas István a magyar reklámszakma meghatározó szereplője volt, a Cannes-i Reklámfesztiválról egymaga 1 ezüst, 7 bronz és 3 Nemzeti díjat hozott el, amit azóta sem tudott senki megközelíteni. A hetvenes, nyolcvanas években 2000-nél is több reklámfilmet készített, amivel valószínűleg világrekordot tart. Később számos reklám témájú könyve jelent meg, vezető szakmai konferenciák állandó előadója, illetve több egyetem oktatója volt.

Az előadók Sas István egykori barátai és kollégái: Papp-Váry Árpád (METU), Harsányi Dávid (BGE), Kádár Magor (BBTE) és Kaszás György (kreatívigazgató). A rendezvény első felében prezentációikon keresztül ismerhető meg Sas István a reklámra gyakorolt, máig élő hatása. A szünet után pedig egykori stábtagjaival lesz kerekasztal-beszélgetés, mint Rusznák Iván (zeneszerző), Sándor György (producer), Vékás Péter (operatőr) és Kurucz Sándor (operatőr).

A szervezők szeretettel várják Sas István diákjait, kollégáit, barátait és minden érdeklődőt.

Az esemény a BGE Aulájában rendezik meg (Budapest, Markó u. 29-31), november 16-án pénteken 17.00-tól.

Látogatása díjmentes, a szervezők ugyanakkor megköszönik, ha a résztvevők a helyszínen megvásárolják Sas István valamelyik könyvét, ezzel is fenntartva „kivételes, különleges” szakmai hatását.

A részletes leírás és program itt érhető el: https://www.facebook.com/events/2198109830261436/
(BrandTrend)