Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

A világ egyik legrangosabb kreatív versenye, a Golden Drum Fesztivál idén 25. alkalommal kerül megrendezésre október 17–19. között a szlovéniai Portorožban. A fesztivál fiataloknak szóló versenyére, a Young Drummers Competitionre vonatkozó pályázatok benyújtásának határideje szeptember 10., ekkorra várják a legjobb és legkreatívabb poszterek beküldését.

A Young Drummers Competition 30 alatti fiatal művészeknek szól. Idén a művészek feladata az volt, hogy a szlovén kisvárost, Pirant népszerűsítő posztert készítsenek “Piran – Tartini városa” szlogennel. A poszter célja Piran, mint az egyik leghitelesebb földközi-tengeri város bemutatása, amely sokkal több, mint pusztán turisztikai látványosság: felejthetetlen élményeket és kulturális eseményeket kínál, többek között a Piranból származó Giuseppe Tartini híres művész, hegedű virtuóz és zeneszerző nevéhez kapcsolódóan.

Giuseppe Tartini statue

A versenyre kizárólag olyan alkotásokkal lehet nevezni, amelyek mind témában, mind szlogenben alkalmasak a megjelentetésre valamennyi kommunikációs csatornán (digitális média felületek, szórólapok, reklámok, stb.), és három különböző célcsoportot is sikeresen elérnek: a szlovák látogatókat, a helyieket, valamint a nemzetközi turistákat és a nemzetközi médiát. A győztes poszter alkotóját Piran városa 3000 eurós díjban részesíti, valamint egyszeri belépést biztosít számára a 2019-es Golden Drum Fesztiválra. A második és harmadik helyezést elérő díjazottak szintén egyszeri belépést kapnak a 2019-es fesztiválra. A díjakat 2018. október 19-én a Goldren Drum Díjátadó színpadján adják át. Ez év október 17–19-e között egy kiállítás keretében minden versenyre beérkezett pályamű megtekinthető lesz a 25. Golden Drum Fesztiválon.

Az idei pályamunkákat öt nemzetközileg elismert, kreatív iparágban dolgozó szakértőkből álló zsűri bírálja el: Josefine Richards – kreatívigazgató (INGO Stockholm, Svédország), Mitja Bokun (illusztrátor és kreatív igazgató, Szlovénia), Zofia Bugajna-Kasdepke MSLGROUP CEE, Lengyelország), Johannes Newrkla (társalapító- és ügyvezető igazgató, Merlicek & Grossebner, a Bluetango vezérigazgatója, Ausztria), Mag. Igor Novel (igazgató, Portorož Idegenforgalmi Bizottság, Szlovénia).

Golden Drum Awards

A Golden Drum szerte a világon inspirálja az elismert alkotókat, lehetővé téve a fesztivál résztvevői számára, hogy ne csak művészi aspektusból, hanem egy egészen új látásmódból közelítsék meg a globális témákat. A résztvevők inspiráló beszédek fültanúi lehetnek, nemcsak a kreatív- és a marketingkommunikációs iparágak képviselői révén, hanem rengeteg más szakma és terület elismert alakjaitól – ideértve olyan nemzetközileg is jelentős művészeket, zenészeket és szakembereket, akik örömmel osztják meg tudásukat, tapasztalataikat és kreativitásukat másokkal. A fesztiválon eddig több mint 40 000 szakember vett részt, több mint 40 országból – évente több mint 900 szakember látogatja meg e nagyszabású eseményt, a lehető legkülönbözőbb iparágakat képviselve.

A szlovén reklámkamara által szervezett 25. Golden Drum Fesztivál, a nemzetközi kreativitás fesztiválja, a szlovéniai Portorožban kerül megrendezésre, 2018. október 17–19. között.
(BrandTrend)