Kategória: Hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Hír.

Tenderen hozta el az Artvertising a Prostamol Uno apák napi kampányának teljes kommunikációját. A TVC-t, online és offline megjelenéseket, Facebook kampányt és rendezvényeket is magába foglaló anyag teljes megvalósítását kérte a Berlin-Chemie.

A kommunikáció egyik alappilléréről Kövesdi Veronika, a projekt kreatív felelőse így fogalmazott: „Az édesapákra felhívni a figyelmet hálás feladat. Annyi ünnepünk van, anyák napja, nők napja, gyerek nap… a teljes emancipációért folyó harc közepette elfelejtjük, hogy a férfiakat is rengeteg sztereotípia veszi körül. A közbeszéd inkább a nőkkel kapcsolatos előítéletekre fókuszál, azonban a másik nemre is ugyanúgy szerepeket kényszerít a társadalom. Ez pedig különösen igaz arra az időszakra, amikor édesapákká válnak. A koncepció az volt, hogy a valóság és a sztereotípiák közötti különbséget a kettő párhuzamba állításával mutatjuk be, természetesen nem mellőzve a humort sem.”

A TVC vizuális világával szándékosan törekedtek az újat mutató, úttörő irányra: „Célunk volt az is, hogy vizuálisan is új megközelítéssel dolgozzunk, és éppen a valóság hiteles ábrázolása miatt döntöttünk amellett, hogy home video jellegű felvételeket készítünk. A film mindegyik jelenetét telefonnal vettük fel, egyet kivéve. a 90-es években játszódó snittnél szerettük volna a lehető legautentikusabb hatást elérni, így egy korabeli kazettás kamerával dolgoztunk.”

A kampány print anyagairól az Artvertising art directora, Györősi Imre elmondta: „A koncepció alapja a valószerűség, és a key visualhoz készített fotóval sem tértünk el ettől. Egy családi összejövetelen ritkán készül tökéletesen beállított fénykép, így tudatosan kerültük a stock fotós mosolyokat, pózokat. A végeredmény pedig természetesen esetlen, könnyed és emberközeli, azaz maximálisan szerethető.”

A június 17-én zárult kampány Facebook kommunikációja az apák napjára fókuszálva az apa-gyerek kapcsolat témakörét járta körbe, tovább irányítva a figyelmet az édesapák szerepére a családban. A social media kampány kiegészült egy megindító online videóval is, és egy meglepetés rendezvénnyel zárult, amely arra ösztönöz mindenkit, hogy ha megtehetik, töltsenek el egy közös estét az édesapjukkal egy különleges apák napi filmvetítéssel egybekötve.
(BrandTrend)