Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

A változó időjárás ellenére 90.000 nézőt vonzott a hétvégén Kazanyba a világ leggyorsabb motorsport sorozata, a Red Bull Air Race. Idén először szerepelt orosz helyszín a versenynaptárban. A papírforma a budapesti versenyhez hasonlóan most is elmaradt, hiszen a bajnoki címre legnagyobb eséllyel pályázó Joshide Muroja, a csehek tehetsége, Martin Sonka és a címvédő német, Matthias Dolderer mind kiestek már a 14-es fordulóban. Helyüket az élen három észak-amerikai pilóta vette át – Kirby Chambliss 58.378-as idejétől a kanadai, Pete McLeod 0.747 századdal maradt le egy két másodperces büntetés miatt, így az amerikai zsinórban második futamgyőzelmét szerezte meg az idei szezonban. Harmadik helyen a szintén amerikai Michael Goulian végzett, aki nyolc éve nem állt dobogón, nem csoda hát, hogy extázisban locsolta a pezsgőt pilótatársaira a vasárnapi eredményhirdetéskor.

RBAR_dobogo

Az orosz állomás minden pilóta számára presztízskérdés volt, hiszen még soha, senki sem nyert orosz futamot, így Kirby Chambliss igazán büszke lehet magára – nemcsak történelmet írt, de győzelme elég volt ahhoz, hogy a tabella elejére kerüljön, 2006-os világbajnoki győzelme óta most először. Jelenleg 40 ponttal vezet, 39 ponttal holtversenyben második Joshide Muroja és Martin Sonka, míg Pete McLeod 38 ponttal jár a sarkukban, így három állomással a Red Bull Air Race világbajnokság vége előtt még semmi sincs lejátszva.

A tiszta repülés vezet győzelemhez – ezen dolgozunk a csapatommal, akik a megfelelő útvonal megtervezésétől kezdve a stratégián át a géppel kapcsolatos javítási munkálatokig mindenben segítenek” – mondta Chambliss, aki az idei mezőny veteránjának számít, hiszen a világbajnoki sorozat 2003-as indulása óta versenyez. „Az idei év első felében küzdöttünk, de mostantól mindig csak a következő futamra koncentrálunk, így van esélyünk megnyerni a világbajnokságot is. Az orosz futam egyszerűen szuper volt!”

A Red Bull Air Race szeptember 2-3-án Európában, a portugáliai Portóban folytatódik.
(BrandTrend)