Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) kampányt indított, melynek célja, hogy a magyar termelői méz iránt bizalmat alakítsanak ki a fogyasztókban, és ezt folyamatosan erősítsék. Mindenekelőtt azt szeretnék tudatosítani a vásárlókban, hogy a termelői üvegben, zárszalaggal ellátott méz minőségi, tiszta eredetű, magyar. Ez a termelői méz pedig értéket képvisel.

bross_peter_mautner_zsofi_fekete_jozsef

Érdemes tudni, hogy az import (jellemzően Ázsiából származó) termékekkel ellentétben a tiszta eredetű, ismert termelőtől származó magyar méz az üzletek, hipermarketek polcain nem fellelhető – azt csak közvetlenül a termelőktől lehet beszerezni. A legegyszerűbb a termelői piacokon felkeresni őket. „Fontos kiemelni, hogy a magyar, termelői méz ismertetőjegyei az egyedi, könnyen beazonosítható termelői mézesüveg és a zárszalag. E két elem együttes megléte garantálja a vásárlók számára a kifogástalan minőséget. Bevezetésük és alkalmazásuk mellett döntöttünk, hiszen előzetes felméréseink alapján két dolog érdekli a fogyasztót: a mézben van-e idegen anyag, illetve hazánkban termelték-e. Ezekre a kérdésekre ad választ a zárszalag és az egyedi üveg együttes használata” – emelte ki Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke.

zarszalag_uveg_ikon

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület célja tehát az egyedi üveg és a zárszalag bevezetésével, hogy segítse a vásárlót abban, hogy lehet könnyedén felismerni az eredeti, kiváló minőségű magyar terméket. Az Egyesület kezdeményezését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatja.

termeloi_magyar_mez

A méz rendkívül sokoldalúan felhasználható élelmiszer, a hazai mézfogyasztás viszont nincs ezzel összhangban: évente alig 70-80 dekagrammot fogyasztunk belőle fejenként, miközben több európai országban két kilogramm körüli ez az érték. Holott Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy az ország egész területe alkalmas méhészkedésre. Érdekesség, hogy bár a méhállomány közel negyede két megyére – Bács-Kiskun- és Somogy – koncentrálódik, Budapesten is több mint száz méhészet található, amelyekben hatezer méhcsalád szorgoskodik.

magyar_termeloi_mez_kep

A méz, mint természetes édesítő, évezredek óta ismert és használatos. Számtalan egészséges, a szervezet számára hasznos anyagot tartalmaz: vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat, melyek erősítik szervezetünket. A méz fertőtlenít is, ezért lehet belsőleg torokgyulladásra, külsőleg felületi sérülések gyógyítására használni.
(BrandTrend)