Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

Ebben az esztendőben nemcsak Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvénye, hanem a rendezvény főtámogatójaként megjelenő SPAR Magyarország is a 25. születésnapját ünnepli. A magyar bor a SPAR számára a hazai gasztronómia meghatározó alkotóeleme, így a vállalat a hazai áruk elkötelezett forgalmazójaként különösen nagy hangsúlyt fektet a magyar borászat kultúrájának és hagyományainak képviseletére.

A hosszú évek óta megrendezésre kerülő rendezvényen, szeptember 5-én, hétfőn, izgalmas utazást tehetünk a kilencvenes és a kétezres évekbe, majd napjaink trendjeihez visszatérve áttekinthetjük, mi változott a borkészítés, a gasztronómia és a borfogyasztási szokások terén. Szeptember 6-án rendhagyó módon egy igazi gourmet csemege a Boregyetemen: kávékurzus a Nespresso-val! Minden, amit a kávéról tudni szeretne: honnan jön, hogyan készül, hogyan kóstolja, és hogyan ismerje fel az igazi minőséget. Kóstolóval egybekötött érdekes tapasztalatszerzést kínálnak a szakemberek. Az élmény teljességéért kiváló minőségű borok megízlelésére a második napon is lehetősége nyílik a vendégeknek.

Budapest_Borfesztival_foto1

Pár Borpár – szakmai kóstolók a Budapest Borfesztiválon. A szakmai kóstolókon az előre meghirdetett borpárok bemutatásával, kóstoltatásával a borászok szakmai érdekességeket mutathatnak meg.

Taste of Hungary: Magyarország legszebb borai. A különleges szakmai program elsődleges célja az, hogy szigorúan válogatott borokon keresztül felhívja a figyelmet a magyar borok sokszínűségére, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságaira.

Nagyszerű művészek, előadók műsorát élvezhetjük az idei évben először, két színpadon. Lesznek új fellépők, és számos olyan vendég is, akik nem először zenélnek a Borfesztivál közönségének. A világzene legkedveltebb magyar együttesei, népzene, néptánc és jazz teszi felejthetetlenné a Borfesztiválon eltöltött órákat. Idén ismét a Borfesztivál keretei között, a Magyar Jazz Szövetséggel közösen kerül megrendezésre szombaton a Magyar Jazz Napja. A 2016-ban jubileumi születésnapjukat ünneplő magyar jazz-zenészek kápráztatják el a látogatókat a Fesztiválszínpadon és a Kamaraszínpadon egyaránt.

Budapest_Borfesztival_foto2

Színes, látványos, táncos-zenés forgatag a szőlő- és bortermelő eleink tiszteletére, a Budai Vár utcáin a szeptember 11-én, vasárnap 13 órától megrendezésre kerülő Szüreti felvonulás és a Népzenei és Néptánc Gála ünnepén. Igazi látványosság, ünnepi hangulat, amely a régmúlt szüreti mulatságait idézi fel. A menetet a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben pompázó, néptánc és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendjeinek, borbarát egyesületeinek tagjai alkotják.

Ahogy a bor nélkülözhetetlen része a gasztronómiának, úgy Borfesztivál sincs változatos kulináris élvezetek nélkül. A Borfesztivál célja évek óta az, hogy széles kínálatot biztosítson a hagyományos fesztiválkonyhától a street foodon át a gourmet különlegességekig. Újdonságok és régóta kedvelt klasszikusok egyaránt megtalálhatóak a gasztronómiai kiállítók között.

A Jótékonysági Borárverés idén 18. alkalommal az emberi összefogásról ad tanúbizonyosságot, ahol a szőlő- és bor ágazat sikeres vállalkozói segítenek rászoruló embertársaikon. A Máltai Mentő üzemeltetése, a műszerek és gyógyszerek pótlása komoly anyagi terhet jelent a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára. A szolgálat senkitől nem kap pénzt munkájáért, ezt a máltai mentősök úgy mondják: jutalmuk a megmentett élet. Az árverésen befolyt összeget a 27 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat mentési projektje javára gyűjtjük. Az idei megújulást az Axioart online aukciós partner biztosítja, amelynek segítségével lehetőség nyílik valós idejű online licitálásra is, ezzel teremtve rendkívül széles társadalmi nyilvánosságot a programnak.

Az idén 25 esztendős SPAR standján a fesztivál ideje alatt szakmai bemutatók és borkóstolók is megrendezésre kerülnek neves hazai borászok közreműködésével. A látogatók idén is megkóstolhatják a SPAR Válogatás borokat, melynek tagjai nemcsak a fesztiválon, hanem a SPAR és az INTERSPAR áruházak polcain is elérhetőek természetesen a látogatók számára. A SPAR a Hibryd Art Management-tel összefogva idén elindította a „CÉGÉR a jó bornak! Rajzolj bort!” című pályázatát, melynek célja az volt, hogy dizájn és gasztronómia egymásra találjon, a fiatal grafikusművészek és borászok pedig megismerjék egymás munkáját. A szakmai zsűri által kiválasztott kilenc tehetséges grafikus három SPAR Válogatás bornak tervezhetett arculatot: a legjobb pályamunkák pedig a fesztiválon is bemutatásra kerülnek.

25 Budapest Borfesztivál sajtótájékoztató_20160830

Több különleges akcióval és játékkal készül a jubileumi fesztiválra a SPAR. Azok a vásárlók, akik augusztus 25. és szeptember 7. között a SPAR vagy INTERSPAR áruházakban 10000 forint felett vásárolnak, a kasszánál egy 50% kedvezményre jogosító kupont kapnak, melyet a Borfesztivál pénztáraiban válthatnak be napijegyre, így a fesztivál napijegy fél áron lesz elérhető a számukra. A SPAR standjának vendégei, akik megkóstolnak akár egyetlen pohár bort is, szintén kapnak egy kupont, amellyel a következő hét első három napján 5000 forint feletti vásárlás esetén 500 forint kedvezményt kapnak a SPAR és INTERSPAR áruházakban. A fesztivál ideje alatt pedig érdemes többször visszatérni a SPAR standjához, hiszen minden negyedik pohár bor ingyenes lesz a látogatók számára. Azok a vásárlók pedig, akik augusztus 31. és szeptember 21. között a SPAR üzleteiben legalább 2500 forint értékben vásárolnak bort és megőrzik a blokkot, majd a rajta található adatokat feltöltik a http://www.25ev.spar.hu/ weboldalon, egy nyereményjátékban vehetnek részt és Magyarország legnevesebb pincészeteibe nyerhetnek látogatást. A fentieken túl a SPAR Facebook oldalán is játék várja a vásárlókat, melynek keretében belépőjegyek és kivételes borok találnak gazdára azok között, akik a Borfesztivál játékban részt vesznek.
(BrandTrend)