Kategória: Képes hír és Personal Brand.

Admin kategória: Képes hír.

Hosszú várakozás után október 28. és 30. között rendezik meg Milánóban a S.Pellegrino Young Chef Academy 2019-2021-es verseny fináléját, amelyen egy fiatal magyar tehetség, Koppány Levente is részt vesz. A nagydöntőben a 48 regionális győztes fiatal tehetség és a 12 mentor séf a megmérettetésen túl számos új oktatási és kapcsolatépítő programon vehet részt. Az esemény fénypontja az utolsó napon megrendezett S.Pellegrino Young Chef Academy Brain Food fórum, majd a versenyt lezáró díjátadó ceremónia lesz, ahol kiderül, kik lesznek a zsűri döntése alapján a jövő meghatározó gasztronómiai szereplői.

„Izgatottan várjuk, hogy vendégül lássuk a nemzetközi gasztronómiai közösséget Milánóban. Egy évvel ezelőtt elindítottuk a S.Pellegrino Young Chef Academy-t, amely inspiráló közeget teremt a tehetséges fiatal séfeknek arra, hogy kapcsolatot teremtsenek a konyhaművészet legnagyobb hatású alakjaival, valamint képzésekben, mentorálásban és tapasztalatszerzési lehetőségekben részesüljenek. A S.Pellegrino Young Chef Academy verseny a kezdeményezésünk legfontosabb eleme, amely kulcsszerepet játszik az értékteremtő kreativitás ösztönzésében. Ez a megmérettetés folyamatos fejlődésre sarkallja a gasztronómiai szektoron túl a társadalom egészét is. Ezért tartjuk különösen fontos alkalomnak a nagydöntő napját, ami világszinten is kitüntetett helyen szerepel a gasztronómiai események sorában” – mondta el a verseny kapcsán Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója.

Annak köszönhetően, hogy a világ összes pontjáról érkeztek jelentkezők, a verseny jelenlegi szériája lenyűgözőbb lesz, mint valaha. A S.Pellegrino nemi egyenlőségért és elfogadásért végzett munkájának köszönhetően a jelöltek között regisztrált nők aránya 2015 óta több mint 10 százalékra nőtt. Világszerte 135 fiatal séf jutott túl az előválogatókon, és vett részt a 12 résztvevő régió országainak nemzetközi zsűrije előtt zajló élő séfversenyeken. A közép-európai régió döntőjében a hazánkat képviselő Koppány Levente a természet tiszteletét és a környezet megóvását képviselő egyedi étele nyerte el a zsűri tetszését, így a fiatal magyar tehetség a döntőben folytathatja tovább a versenyzést. A S.Pellegrino Young Chef Academy régiós győztesei a nagydöntő megkezdése előtt részt vettek egy mentorálási programban, amelynek keretében elismert séfek segítették őket a tervezett fogásaik finomításában.

SPYC_dontosok

A 12 régió és a S.Pellegrino Young Chef Academy győztesei a következők:

 1. Jose Lorenzo Morales, Melbourne, Ausztrália, csendes-óceáni régió – „Analógia”
 2. Kevin Wong Tat Mun, Szingapúr, Szingapúr, ázsiai régió – „Egy kacsa ünneplése”
 3. Albert Manso Miras, Barcelona, Spanyolország, ibériai és mediterrán régió – „Fürj és bor”
 4. Cynthia Xrysw Ruelas Diaz, Guadalajara, Mexikó, latin-amerikai régió – “Milpa és a tenger”
 5. Koppány Levente, Budapest, Magyarország, közép-európai régió – “Szivárványos pisztráng turbolyával, erdei gombákkal és vadfokhagymával”
 6. Vitalii Savelev, Moszkva, Orosz Föderáció, eurázsiai régió – “Fekete-tengeri fehérrépa citromhéjon termesztett gombákkal”
 7. Alexandre Alves Pereira, Párizs, Franciaország, északnyugat-európai régió – “Zöld spárga, szardínia, kerek repkény”
 8. Paul Thinus Prinsloo, Fokváros, Dél-Afrikai Köztársaság, afrikai és közel-keleti régió – “Bouillabaisse 2.0”
 9. Alessandro Bergamo, Milánó, Olaszország, olasz és délkeleti régió – “Jobb ma egy tojás, mint holnap egy csirke?”
 10. Rafael Covarrubias, Oakville, Kanada, észak-amerikai régió – “Pézsmaréce Mole Negro módra, tartósított aszaltszilva és téli gyökérzöldségek”
 11. Jerome Ianmark Calayag, Stockholm, Svédország, egyesült-királysági és észak-európai régió – “Szerény zöldségek”
 12. Victor/Zhi Cheng Wang, Sanghaj, Kína, nagy-kínai régió – “Mit jelent a szója Kínában?”

A nagydöntőben a kiválasztott fiatal séfek a Hét Bölcs, vagyis hét olyan világhírű, nagyra becsült séf előtt főznek majd, akik az elkészített ételek alapján választják ki a S.Pellegrino Young Chef Academy 2019-2021 verseny győztesét.

A rangos felhozatalban hét neves séf található a világ különböző pontjairól: Enrico Bartolini, Manu Buffara, Andreas Caminada, Mauro Colagreco, Gavin Kaysen, Clare Smyth és Pim Techamuanvivit. A bírák döntésük során a három fő tulajdonság értékelése mellett – technikai készségek, kreativitás és személyes hitvallás – azt is figyelembe veszik, hogy a jelöltek milyen pozitív változást teremthetnek a társadalomban az ételeiken keresztül. Az a séf győzhet a S.Pellegrino Young Chef Academy 2021 versenyen, aki ezeket a szempontokat a legsikeresebben prezentálja a zsűri előtt.

Ezen felül az idei év konyhaművészeti utazásán a résztvevők csatlakozhatnak az egynapos S.Pellegrino Young Chef Academy Brain Food fórumhoz is, amelynek kurátora a Fine Dining Lovers, a S.Pellegrino és az Acqua Panna által létrehozott vezető online gasztronómiai platform. A „Brain Food” előadói, Massimo Bottura, Virgilio Marinez és a Hét Bölcs, megosztják tapasztalataikat, valamint a gasztronómia világával kapcsolatos ötletekkel és gondolatokkal inspirálják majd az eseményen részt vevő fiatal szakácsokat és az ételek szerelmeseit.