Kategória: Képes hír és Personal Brand.

Admin kategória: Képes hír.

Életének 72. évében elhunyt Sas István film- és reklámfilmrendező, reklámpszichológus, a Magyar Televízió (MTV) korábbi munkatársa, az utóbbi évtizedek számtalan emlékezetes reklámjának alkotója.

Sas István 1946. augusztus 16-án született Budapesten; 1970-ben az ELTE pszichológia szakán szerzett diplomát.

A Magyar Televíziónál már 1965-től kameramanként dolgozott, majd a Mafilm dramaturgja volt. Néhány önálló reklámfilm után rendezővé nevezték ki, ezt követően több mint kétezer reklámfilmet jegyzett íróként és rendezőként, többek között a Disznósajt, a Pécsi kesztyű, a Hurka Gyurka, a Skála Kópé, a Cascót akarok, a Libero, a Beautiful Budapest, a Magyar rapszódia, a Kastélyok, az Egy ország ízei vagy a Miskolc felett a nap reklámokat.

Válogatott gyűjtemény a 70-es, 80-as évek emlékezetes reklámfilmjeiből.

Sas István 1999-2001-ben a Magyar Televízió szórakoztató-közéleti igazgatója, 2004 és 2006 között az MTV Új Média Kft. ügyvezető igazgatója volt. Sok éven át a magyar reklámfilmversenyek nyertese volt, a cannes-i reklámfilmfesztiválokon egy Ezüst és nyolc Bronz Oroszlán-díjat kapott.

Órái emlékezetesek maradnak a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak is.

sas-könyvek

Reklám és pszichológia címmel 2005-ben, Az ötletes reklám címmel 2007-ben, a Reklám a jóért 2010-ben,  a Reklám és pszichológia a webkorszakban 2012-ben jelent meg. Bővebb publikációs listája saját honlapján olvasható.

A legnevesebb magyar reklámfilmrendezők egyikeként számon tartott Sas Istvánt 1984-ben Balázs Béla-díjjal, 1988-ban érdemes művész címmel tüntették ki, 2007-ben pedig megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

Sas István többször is a BrandTrend konferenciák kedvelt előadója volt.

sas-csrBrandTrend CSR konferencia 2010

_MG_9887
BrandTrend márka konferencia 2013

(BrandTrend)