Kategória: Képes hír és Personal Brand.

Admin kategória: Képes hír.

Május 23-án rendezték meg a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition döntőjét, ahol a világ 38 országának legjobb bártenderei mérték össze koktéljaikat Berlinben. A szakemberekből álló zsűri a belga származású Ran Van Ongevalle-t és Clarita nevű koktélját hirdette ki a verseny győzteseként.

Ran Van Ongevalle

Ran Belgiumban a „The Pharmacy” bárban dolgozik, nyertes koktéljának alapja a 8 éven keresztül érlelt Bacardí 8 Años , mellé pedig olyan hozzávalókat választott, mint az Amontillado sherry vagy az abszint. Ran italát az örökség, a család és a hagyományok ihlették, követve ezzel édesapja örökségét, aki nem csak bártender, hanem egykori Bacardí Legacy versenyző is. A szakma iránti elköteleződés és a családi kötelék jelenik meg az ízek sokszínűségében is.

„Úgy érzem, ezzel a díjjal a családom előtt tisztelgek. Nagyszerű hét áll mindannyiunk mögött, és most, hogy nyertesként állhatok itt, hihetetlen örömmel gondolok vissza erre az utazásra. Nagyon nehéz a díj, amit a kezemben tartok, de biztosan nem fogom letenni egyhamar” – nyilatkozta Ran közvetlenül az eredményhirdetést követően.

„A nyolc döntős koktél közül ez az ital volt a kedvencem. Ran eleganciát és egyszerűséget csempészett az italába, olyan jegyeket, amiket mi is folyamatosan keresünk a verseny során. Az Amantillado sherry remekül kiegészítette a Bacardí rumot, így egy száraz, mégis egységes italt alkotott, amit szívesen rendelnék újra és újra. Mindemellett Ran előadása is magával ragadó volt” – nyilatkozta Julie Reiner New York-i bártender, a verseny egyik zsűritagja.

Clarita

Ran és koktélja a Bacardí teljes körű támogatását élvezheti a következő egy évben, mely során a belga bártender személyre szabott lehetőségekkel népszerűsítheti a Clarita-t a világ számos pontján.

A magyar döntős, Gózon Péter

A 2017-es Bacardí Legacy Global Cocktail Competition berlini döntőjén Gózon Péter, a Warmup bártendere képviselte hazánkat Sin Limites nevű koktéljával. Péter hosszú hónapokon át dolgozott azért, hogy italát minél szélesebb körben megismertesse a hazai és nemzetközi közönséggel. Ez idő alatt több európai bárban is elkészítette koktélját, valamint itthoni workshopok alkalmával segítette az érdeklődőket az ital elkészítésében. A döntőt megelőző egy hetes felkészülésről, illetve a versenyen tapasztaltakról így mesélt: „A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition részévé válni felejthetetlen élmény. A végső döntőbe jutott bártenderek valóban a szakma csúcsát képviselik, így nagyon erős mezőny alakult ki. Számomra a döntőt megelőző tréningek voltak igazán emlékezetesek. Rengeteget tanulhattunk a mentális felkészülésről valamint a koktélok különböző érzékekre való hatásáról, és technikai tanácsokat is kaptunk.”
(BrandTrend)