Kategória: Képes hír és Personal Brand.

Admin kategória: Képes hír.

10 ezer euróért kelt el a Beatles tagjainak egy-egy hajtincse egy online árverésen. Az aukcióra került értékes hajszálakat az A Hard Day’s Night című Beatles film forgatásán vágták le 1964. december 12-én. A becsült értéknél négyszer magasabb áron elkelt relikviák iránt világszerte nagy volt az érdeklődés.

Beatles_1

Denny Hoekstra, a Catawiki online aukciósház szakértője szerint ezek a hajtincsek nagyon különleges Beatles relikviák: „Az A Hard Day’s Night című Beatles film forgatásán levágott hajszálakat egy élelmes sminkmester gyűjtötte össze rögtön a lenyisszantásuk után, és adta el nem kis összegért a rajongóknak.” A szakértő szerint robbanásszerű keresletnövekedés tapasztalható napjainkban a relikviapiacon a híres emberek hajfürtjei iránt, amelyeknek a világon mindenütt különleges kultuszuk van. A gyűjtők úgy érzik, hogy ezek birtoklásával egy kicsit részeseivé válthatnak a hírnévnek, egy legenda birtokosai is lesznek.

Beatles_3

Az online aukció során négy Beatles tag hajfürtjeit egyszerre bocsátották árverésre, a relikviagyűjtők körében viszont azonnal szabályos harc indult el minden egyes tincsért.

Beatles_6

„Paul McCartney hajszálait akarták a legtöbben megszerezni, végül ezek több mint 2700 euróért keltek el. George Harrison és Ringo Starr tincsei egy francia gyűjtőnek egyenként 2600 eurót értek. Meglepő módon John Lennon fejszőrzete iránt kisebb volt az érdeklődés: új tulajdonosának ’mindössze’ 1200 eurót kellett fizetnie érte.”

Beatles_5

A világon a legtöbbet érő emberi haj minden bizonnyal Napóleon francia császáré: tavaly a Catawiki online aukciósház árverésén a hadvezér egy egészen picike, 4 mm hosszúságú hajfürtje 2400 euróért kelt el. A szakértő szerint a hírességek hajtincsei az idő múlásával egyre értékesebbé válnak, ezért ezek az ereklyék kiváló befektetésnek számítanak.
(BrandTrend)