Kategória: Képes hír és Personal Brand.

Admin kategória: Képes hír.

Peches hétvégéje volt Szabó Krisztiánnak Barcelonában a Rallycross Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájában. Nem elég, hogy az első nap után motort kellett cserélni Skoda Fabiajában, a vasárnapi döntőben a második kanyarban két versenytársával is ütközött és fel kellett adnia a küzdelmet.

szabokrisz

Az üldözöttből az üldöző szerepébe került Szabó Krisztián, aki az utolsó előtti spanyol versenyre listavezetőként érkezett, de balszerencséje miatt most a második helyen várhatja a szezonzáró németországi futamot.

„Nem úgy alakult ez a hétvége ahogy elterveztem. A szombati nap után a csapat úgy döntött, motort cserélünk az autóban. Így vasárnap már jobb köridőket teljesítettem” – kezdte Szabó Krisztián, a Volland Racing pilótája.

szabokrisz2

„Az elődöntő is jól sikerült, ott egy helyet javítottam a rajthelyemhez képest, így a negyedik helyről kezdhettem a finálét, ami sajnos hamar véget ért számomra. Ezen a pályán hátrányban vannak a külső íven levők, talán jobb egy sorral hátrébbról, de belülről indulni. Megint jól elkaptam a rajtot, a második kanyarba viszont hárman értünk be egyszerre, mind be akartunk fordulni, és most én maradtam alul. Navickas volt a külső íven, Shigabutdinov belül, én pedig középen, és nem tudtam hova menni. Összetört a felni, a gumi pedig lefordult róla. Egy elsőkerék-hajtású autóval ilyenkor végiggurulni sem lehet, fél kör után ki is álltam. A csapattársam, Luigi jól teljesített, második lett, de sajnos én belekeveredtem a balhéba, nekem most szerencsétlenül jött ki a lépés. Bosszantó, ami történt, de utólag nem tudok vele mit kezdeni. Ha én rontom el, az nagyon idegesít, de így, hogy belekeveredtem egy balesetbe, felesleges sokáig töprengenem rajta, mit csinálhattam volna másképp. Legközelebb jobban fogom tudni, mit tegyek ebben a helyzetben” – beszélt a benne kavargó érzésekről a Volland Racing pilótája, akinek hét pontos előnye hat pont hátrányra fordult a bajnokságban a dán Ulrik Linnemann-nal szemben.
(BrandTrend)