Kategória: Képes hír és Personal Brand.

Admin kategória: Képes hír.

Az ausztrál Matt Hall lélegzetelállító döntős teljesítményével hazai győzelemtől fosztotta meg a ranglista élén álló Matthias Dolderert vasárnap este az EuroSpeedway-en. A küzdelem a világbajnoki címért rendkívül szoros, így a Red Bull Air Race utolsó két futama igazán izgalmasnak ígérkezik.

lausitz_dolderer_hall_mclead

EuroSpeedway Lausitz (Németország) – 53,642 másodperces futamidejével az ausztrál Matt Hall nyerte a Red Bull Air Race világbajnokság lausitzi versenyét vasárnap. A hazai pályán versenyző Matthias Dolderer szívét-lelkét beleadta, ám a 54,417 másodperces teljesítménye csupán a második helyre volt elég – így jelenleg Dolderer és Hall állnak a világbajnoki ranglista élén. A hétvégi harmadik helyével a kanadai Pete McLeod is megszerezte az első dobogós helyezését a szezonban.

lausitz_matthall

Ez már a második alkalom, hogy Hall és Dolderer a dobogó első két fokán végeztek, és a mostani diadalával az ausztrál lassan megközelíti a német pilótát, aki április óta a világbajnoki pontvadászat éllovasa. A szezon utolsó két futama így még tartogathat izgalmakat a repülősport rajongói számára. Az éles küzdelem az indianapolisi Motor Speedwayen folytatódik, ahol idén először rendeznek Red Bull Air Race versenyt. A szezon végül Las Vegasban ér véget. Az élen álló pilóták versenyébe a jelenleg az összesítésben a negyedik helyen álló amerikai Kirby Chambliss is beleszólhat egy esetleges hazai győzelemmel.

lausitz_matthall_2

„Ez a pálya passzolt hozzánk, de a legnagyobb öröm az egészben mégis az, hogy újra az élen végeztünk. A tervem az, hogy hibátlanul és gyorsan repüljek” – nyilatkozta Hall a mostani győzelme után, illetve beszélt az előtte álló versenyekről is. „Nincs vesztenivalóm, voltam már második a világbajnokságon korábban és versenyeztem már Las Vegasban hasonló keretek között – Matthias viszont még nem.”

lausitz_matthall_3

Vasárnap egyébként a német Challenger Class pilóta, Florian Bergér is lenyűgözte a rajongókat első hazai győzelmével az EuroSpeedwayen.

lausitz_ring(BrandTrend)